Evropski sud presudio u korist Google kompanije: Zato pazite šta radite! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski sud presudio u korist Google kompanije: Zato pazite šta radite!

Ono što uradite na internetu ostaće zauvek na internetu, čak i ako vi budete zahtevali da to bude sklonjeno s neta, odnosno “zaboravljeno“. Evo o čemu se radi…

  Izvor: MONDO / Google

Evropski sud pravde saopštio je svoju konačnu odluku u kojoj stoji da da američki tehnološki gigant Google ne mora da primenjuje pravilo "pravo da bude zaboravljen" na domene izvan Evrope. Odluka Evropskog suda pravde smatra se ključnom u utvrđivanju da li regulativa EU treba da se primenjuje i izvan granica Evrope.

Google želi da promeni gejming, opet:

Američka kompanije tvrdila je da uklanjanje rezultata pretraživanja kao što je predviđeno regulativom EU ne treba da se proširi i na domen google.com ili u drugim zemljama koje nisu članice evropskog bloka. Sud je donio odluku da, operator pretraživača, kao što je Google, mora da izvrši "dereferenciranje linkova" ili uklanjanje sugestija, kao što to zahteva administrator ili sud u nekoj od članica EU za svaku od verzija svojih stranica, ali "pravo da bude zaboravljen" ne treba da ide dalje od toga.

"Nema obaveze, prema zakonu EU, da operator pretraživača, poput Google kompanije, izvrši sve dereferencije za sve vrste svog pretraživača", napominje se u odluci suda. Slučaj pred sudom proizašao je iz pravnog spora, koji je pokrenula Francuska 2014. godine u vezi s time da Google mora da primeni regulativu "pravo da bude zaboravljen" na sve svoje domene.

AFP ističe da bi, u slučaju da je Francuska pobedila, to produbilo spor između Evrope i SAD, gde se nalazi većina tehnoloških giganata i čiji je predsednik Donald Tramp već sugerisao da se EU meša u američko poslovanje. Google je izdao vrlo kratko saopštenje u vezi sa zaključenjem ovog slučaja, u kojem je samo pozdravio odluku suda.

Dakle, sve što radite na internetu ostaće na internetu, makar tamo negde, zato vodite računa o tome šta pišete, kakve tragove ostavljate, šta kačite i kako se ponašate onlajn. Neko sve uvek i vidi i prati i pokazaće to drugima!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Google na MONDO sajtu, čitajte:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA