Konačno konkretan i pravi Android potez | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno konkretan i pravi Android potez

Ovakve stvari čine izbor mobilnog telefona lakšim - koliko verujete kompaniji ili koliko joj ne verujete možda će odlučiti izbor sledećeg modela!

  Izvor: Promo / Nokia

HMD Global širom sveta i kod nas popularni Android telefoni premeštaju centar za prikupljanje podataka korisnika u Evropu, čime se povećavaju transparentnost i bezbednosti podataka i na pravi način stavlja tačka na propust, koji je pre nekoliko meseci uznemirio korisnike.

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je partnerstvo sa konsultantskom kompanijom CGI i Google Cloud platformom u vezi sa premeštanjem i skladištenjem podataka o aktivaciji telefona i performansama na Google Cloud i to u mestu Hamina, u Finskoj. Premeštanje centra će omogućiti još naprednije korisničko iskustvo svim fanovima Nokia telefona, unapređujući brzinu i tačnost isporučenih detalja za Nokia telefone.

Pročitajte i ovo: Nokia - Nismo (namerno) otkrili ničije podatke

Ono što je najvažnije u ovom “transferu“ jeste - sigurnost! Nakon nedavnih problema sa curenjem podataka nekih Nokia korisnika, o čemu je HMD Global obavestio medije i same korisnike, kompanija HMD Global i Nokia pokazuju da su zaista na strani korisnika i učinili su dovoljno da pokažu da im je zaista stalo do njihove privatnosti i sigurnosti njihovih podataka.

Ovo posebno naglašavamo zbog činjenice da većina smartfon kompanija, čiji su uređaji na neki način bili kompromitovani, nikad ne urade ovako nešto i “izvinjavamo se“ bude najdalje što su voljne da urade. Ovo je pravi potez, koji će kompaniji Nokia pomoći da se izdvoji i svakako je pravi impuls za dalje interesovanje korisnika za ovu marku telefona.

Oslanjajući se na naprednu analitiku podataka i tehnologije mašinskog učenja koje pruža Google Cloud, kao i na ekspertizu kompanije CGI u oblasti cloud-a i podataka, HMD Global će biti u mogućnosti da dodatno razvije analitiku podataka, od čega će korist imati svi fanovi Nokia telefona širom sveta. Prvi Nokia pametni telefoni koji će uskladištiti podatke u novom centru biće pametni telefoni Nokia 4.2, Nokia 3.2 i Nokia 2.2. Podaci sa ostalih Nokia pametnih telefona biće premešteni u centar u Hamini nakon što Android Q ažuriranje postane dostupno kasnije tokom godine i kompletirano 2020. godine.

Pročitajte i ovo: Možda je sve što vam treba ovaj telefon za 99 evra?

Juho Sarvikas, direktor proizvodnje u kompaniji HMD Global je izjavio: “Korisnici širom sveta cene naše jedinstveno obećanje o proizvodima. Ovo obećanje znači da će svaki Nokia pametni telefon koji pokreće Android One primati redovna bezbednosna ažuriranja tokom tri godine, zajedno sa nadogradnjama operativnog sistema u periodu od dve godine. Želimo da svaki Nokia pametni telefon ostane svež duže i da omogućimo svim korisnicima da uživaju u aktuelnim inovacijama kompanije Google. Trudimo se da korisnicima pružimo najnovija ažuriranja operativnog sistema Android, brže nego drugi proizvođači. Zato se naši korisnici mogu u potpunosti osloniti na svoje Nokia pametne telefone, jer oni vremenom zaista postaju sve bolji”. “Danas smo napravili još jedan značajan korak napred kako bismo učvrstili poverenje naših korisnika. Ostali smo verni našem finskom nasleđu i odlučili da sklopimo partnerstvo sa kompanijom CGI i Google Cloud platformom, zbog naših rastućih potreba za skladištenjem podataka i povećanjem investicija u naš dom u Evropi“.

Ovaj potez dodatno osnažuje posvećenost kompanije HMD Global da se pridržava svih relevantnih evropskih sigurnosnih mera i zakona, uključujući propise o zaštiti privatnosti podataka Evropske unije, kao što je Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR).

Google Cloud i CGI su bili prirodni izbor za strateške partnere kada je reč o oblasti clouda-a, zahvaljujući našoj prethodnoj bliskoj saradnji. Ovim partnerstvom omogućena je implementacija naše tehnologije za bezbednost podataka i analitiku na globalnom nivou. Želimo da ostanemo otvoreni i transparentni u vezi sa načinom na koji prikupljamo i čuvamo podatke o aktivaciji uređaja i želimo da ljudi shvate zašto i na koji način to doprinosi unapređenju njihovog korisničkog iskustva. Ova promena ima za cilj da dodatno ojača naše obećanje korisnicima za čistim, bezbednim i ažurnim Android sistemom, sa naglaskom na bezbednost i privatnost putem naših servera podataka u Finskoj“, kaže Juho Sarvikas.

S obzirom na to da Google u potpunosti koristi obnovljivu energiju na globalnom nivou, Google Cloud platforma ne zadovoljava samo potrebe kompanije HMD Global za softverom i podacima, već obezbeđuje potpuno održivo rešenje, unapređujući našu investiciju u budućnost“, dodaje Eva Fors, generalna direktorka za Google Cloud za područje Severne Evrope.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

#GetAhead with advanced AI with the new Nokia 2.2.
Izvor: Nokia Mobile

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi