Viber upozorava: Dosta je bilo! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber upozorava: Dosta je bilo! (FOTO, VIDEO)

Viber ponovo u vrlo kratkom roku upozorava korisnike da ne koriste konkurentske aplikacije, ali nam je otkrio i još jednu vrlo važnu stvar, onako - usput!

  Izvor: Promo/Viber

Nakon ozbiljnih kršenja privatnosti unutar nekih aplikacija za slanje poruka, korisnici širom sveta su i dalje zabrinuti da bi njihovi podaci mogli biti zloupotrebljeni na raznim društvenim platformama.

Istina je - Messenger čita vaše poruke zarad reklama

Saznanje da postoje aplikacije za razmenu poruka koje čitaju privatne prepiske svojih korisnika, prisluškuju njihove razgovore i prodaju privatnu komunikaciju svojih korisnika drugima u svrhu profita, opravdano je zabrinjavajuće i nastavlja da bude jedna od najaktuelnijih tema u celom svetu.

Viber: Zašto Viber, a ne sve ostale aplikacije

Viber prozvao WhatsApp i Fejs, objasnio ono važno

Najveće otkriće, koje nam je Viber tek usput otkrio u svom poslednjem mejlu, svakako je podatak da aplikaciju koristi preko milijardu ljudi!

MONDO MobIT

Naime, potvrđeno je da druge aplikacije za razmenu poruka čitaju lične četove iz različitih razloga - od opravdanja da je to zarad javne bezbednosti, do toga da je neophodna kontrola sadržaja, koji se razmenjuje. Međutim, najčešće se pristupa sadržaju privatnih četova iz čisto komercijalnih razloga.

Viber sad koristi priliku da se obrati svojim korisnicima kojih je preko milijardu širom sveta, garantujući im mir i saznanje da je njihova lična komunikacija potpuno zaštićena i privatna, kao i da sadržaj svih njihovih prepiski pripada jedino njima, korisnicima, podsećajući na mere kojima štiti njihovu bezbednost:

1. Viber jednostavno ne može da čita četove korisnika

Za Viber je nemoguće da čita ili sluša četove i pozive svojih korisnika, jer koristi end-to-end enkripciju kao osnovnu postavku na svim uređajima, i to i za privatne i za grupne četove kao i za pozive. Od prvog dana uvođenja ovog sistema enkripcije, ona je sastavni deo osnovnih postavki za sve korisnike, nije potrebno nikakvo dodatno podešavanje da bi se aktivirala i za Viber je to neophodan i nezaobilazan standard za sve korisnike.

Druge aplikacije za razmenu poruka neće automatski enkripcijom zaštiti komunikaciju sve dok korisnik sam ne postavi enkripciju kao obaveznu u svom uređaju. To znači da neke od ovih aplikacija mogu da uđu, čitaju i prodaju privatnu prepisku svojih korisnika trećim licima ili oglašivačima. Viber ne može prodati privatnost svojih korisnika, jednostavno zato što ne može da joj pristupi.

2. Korisnici mogu obrisati poruke, ako se predomisle

Viber dozvoljava svojim korisnicima da obrišu bilo koji tip poruke koju su već poslali - i to i na svom, kao i na uređaju primaoca. To znači da, ma šta korisnik odlučio da obriše, više se neće pojavljivati ni na njegovom, ni na ekranu primaoca. Takođe, više nije važno koliko je vremena prošlo od slanja poruke, jer korisnik može da je obriše u bilo kom trenutku.

3. Korisnici mogu slati poruke koje nestaju, unutar Tajnih četova

Neke poruke su toliko osetljive prirode da je neophodno razmenjivati ih sa dodatnom pažnjom i tajnošću. Tajni četovi omogućavaju Viber korisnicima da postave “tajmer za samouništenje” za svaku poruku u razgovoru, koja će biti automatski obrisana sa oba uređaja odmah nakon što je primalac pročita. Poruke koje se razmene unutar tajnog četa ne mogu biti prosleđene dalje, niti „skrinšotovane“ na Android uređajima. Za korisnike iPhone, ove poruke mogu biti „skrinšotovane“, ali će pošiljalac automatski primiti upozorenje da je druga strana napravila „skrinšot“. Tajni četovi se na ekranu prepoznaju zahvaljujući maloj oznaci koja izgleda kao katanac.

 MEME, Fejs, FB, Fajsbuk, Facebook Izvor: Promo/I am anexpert but not a geek

Viber omogućava 100 odsto privatnosti svojim korisnicima, u oblasti u kojoj su zaštita i privatnost trenutno vodeća potreba korisnika.

Pružajući kompletan i potpun krug bezbednosti, ovo je globalna aplikacija za razmenu poruka koja štiti svoje korisnike kombinacijom nabrojanih bezbednosnih mera.

Privatni četovi - uključujući „jedan na jedan“ dopisivanje, grupne četove, audio i video pozive - moraju ostati između korisnika i njihovih kontakata sa kojima razgovaraju.

U prevodu, ako neko nije shvatio - nemojte koristiti WhatsApp, Facebook i Messenger za dopisivanje, koristite Viber. Pogledajte video - na koga vas podseća tip u duksu s kapuljačom? Na ovog iznad? :) Da, sad je jasnije, zar ne?!

Možete da se složite s ovim ili ne.

Slobodno obrazložite svoj stav u komentarima - jedva čekamo da čujemo. U svakom slučaju pročitajte više o Viber sigurnosti na našem pređašnjem linku!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Only on Viber: 100% Privacy You Can Trust
Izvor: Viber

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi