Od srpske ideje do milion dolara za mesec dana! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od srpske ideje do milion dolara za mesec dana!

Kompanija iz Srbije svojim projektom zasnovanim na blockchain-u oduševila investicione kompanije i uzela prvi milion investicija za manje od mesec dana.

  Izvor: Promo/Review.Network

Srpska IT industrija postaje sve prepoznatljivija u svetu!

Dokaz za to je i činjenica da je prvi put jedan srpski startup "podigao" investiciju od milion dolara za manje od mesec dana! Nakon svega par sastanaka sa investitorima tim koji vam predstavljamo stigao je od ideje na korak do ostvarenja najvećeg sna - da njegova platforma zaživi! U pitanju je novoosnovani Review.Network i njihov projekat zasnovan na blockchain-u, a sredstva su stigla od investicione kompanije Sherman.capital iz Hong Konga.

Srbija, moćna IT zemlja? Dokažite!

Osnivači i idejni tvorci koji čine glavni tim ovog startup-a su Vuk Popović (President), Filip Karaičić (CEO), Petar Slović (COO) i Ivan Ćirić (CTO). Petar i Ivan, kojima je ovo bilo prvi put da predstavljaju projekat stranim investitorima, kažu da su imali tremu i da su se dobro pomučili dok nisu par puta uspešno izložili svoju ideju strancima.

Ideja vredna milion dolara

Review.Network je osmislio platformu koja rešava problem potrošača da procene da li je neka online preporuka za proizvod ili uslugu lažna ili istinita. Koliko je ovo važno u modernom svetu kupovine, pokazuje i statistika da čak 88 odst ljudi veruje online ocenama, kao preporuci koju bi dobili i od prijatelja. To znači da mahom od ovih online ocena zavisi da li će nešto kupiti ili ne. Danas postoji ogroman problem što je većina preporuka i ocena koje nalazimo na internetu lažna ili plaćena.

Na pitanje kako su došli na ovu ideju kažu da je to problem sa kojim su se i sami svakodnevno susretali.

Svaki put kad smo želeli da kupimo nešto, bilo da je gitara ili aparat za kafu ili jednostavno da izaberemo restoran ili kafić u koji da odemo, imali smo problem da nađemo kvalitetne i tačne online ocene korisnika. Takođe smo shvatili da je sistem komunikacije između potrošača i kompanija nedovoljno razvijen. Da bismo ovo poboljšali i pomogli celoj zajednici, došli smo na ideju Review.Network platforme, koja će rešiti ove probleme“, rekli su Review.Network osnivači.

Kako će Review.Network platforma rešiti problem potrošača i kompanija?

Ova platforma nagrađivaće korisnike za pisanje i validaciju opisa REW tokenima. Onaj ko napiše opis, mora da položi određeni broj REW tokena. Nakon toga ga ocenjuju drugi korisnici. Ako je review odobren, smešta se na blockchain, a svi koji su učestvovali dobijaju proporcionalnu nagradu u vidu REW tokena.

Druga bitna funkcija, koju će imati platforma jeste to da poveže kompanije i potrošače. Korisnici platforme dobijaju REW tokene od kompanije za učestvovanje u nekom istraživanju, kao što je anketa, recimo. Na ovaj način kompanija ima priliku da upozna bolje svoje potrošače i unapredi proizvod, a korisnici dobijaju šansu da budu nagrađeni.

ITkonekt u Novom Sadu i Nišu - pogledajte program!

Kako kažu osnivači, najveći deo novca od investicije otići će na razvoj platforme i marketing, a deo će ići na brojne operativne troškove, uključujući i pravnu regulativu, koja je značajna stavka.

Prvu verziju platforme možemo da očekujemo krajem 2018. godine i ona će biti dostupna svima. Razvoj celokupne platforme procenjen je na oko dve godine, kada bi trebalo da budu dostupne sve funkcionalnosti.

Članovi tima Review.Network svoj projekat prvi put će predstaviti na ITkonekt konferenciji u Novom Sadu, na predavanju 21. aprila. Više informacija o ovome je na linku.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA