Izdato upozorenje za Facebook, Twitter i Google+ | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izdato upozorenje za Facebook, Twitter i Google+

EU: Facebook i Twitter još nisu ažurirali pravila o privatnosti, a ni Google+ mreža nije učinila dovoljno za ono što je Komisija tražila, zbog čega im je izdato novo upozorenje.

  Izvor: Mondo

Evropska komisija izrazila je nezadovoljstvo, jer pojedine društvene mreže nisu još ažurirale mere, koje se odnose na bolju zaštitu privatnosti korisnika.

Facebook, Twitter i Google+ tokom 15. februara su saopštili da su sproveli izmene po tom pitanju u skladu sa zahtevima evropskih vlasti, ali Komisija smatra da to "samo delimično ispunjava standarde evropskog zakonodavstva".

Sud: Facebook krši zakone o privatnosti!

Facebook najzad uvodi „Dislike“ dugme?

Komisija je pozdravila neke promene, koje će omogućiti korisnicima da iskoriste pravo povlačenja sa onlajn kupovine. Korisnici u EU će od sada moći da podnesu žalbu u Evropi, a ne u Kaliforniji odakle dolaze neke firme koja se bave onlajn prodajom.

Facebook progoni korisnike koji napuste mrežu

Facebook, a posebno Twitter nisu u potpunosti odgovorili na zahteve EU, jer korisnici treba da budu ranije obavešteni, ako im se neki sadržaj povlači s profila ili ako dođe do prekida ugovora o nekoj kupovini na internetu, dodala je Evropska komisija.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA