E-koža transformiše telo (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

E-koža transformiše telo (FOTO, VIDEO)

Budućnost nosivih tehnologija je upravo E-koža, pogledajte!

  Izvor: Promo / Xenoma
This ‘E-Skin’ turns your body into a game controller
Izvor: The Verge.

Na CES 2018 sajmu održan je čuveno ShowStoppers šou, na kojem je predstavljena i Xenoma E-Skin tj. E-koža, odnosno odelo koje telo pretvara u IT objekat. Na tehnološkom odelu nalazi se niz senzora u sjajnim delovima, koji pokrete ruku, šaka, ramena, grudi, stomaka i leđa prenosi na računar.

Ova tehnologija namenjena je istraživanju ljudskog pokreta, pospešivanju prenosa pokreta na računare tj. u programe, igrama i fitnesu. Po ceni od oko 400 do 500 dolara po komadu garderobe uskoro će svi moći da kupe E-kožu, koja će im omogućiti da vežbaju bolje i igraju se zabavnije i korisnije.

Naravno, za to će biti potrebno da fitnes industrija i posebno gejming prihvate ovaj standard i omoguće ga kao način korišćenja tj. igranja. Zamislite samo da igrate kao Lara Kroft u ovom odelu - em što biste se potpuno uživeli u ulogu zanosne pljačkašice grobova, em što biste se dobro „napucali“ kardio treningom, jer sve što ste u Tomb Raider igri do sada igrali džojsticima i tastaturom odjednom biste morali da pretrčite.

Xenoma je prvenstveno softverska, programerska kompanija, koja je prikazala prototip igre, ali joj je cilj da se bavi prodajom posebno koda, koji će pomoći iskorišćavanje E-kože na najrazličitije načine u pomenutim industrijama. Tajna ovog sistema je, pored pomenutih senzora u samoj koži, zapravo u kontrolnoj jedinici, koja se nalazi u grudima i bežičnim putem povezuje na računar ili konzolu. Podržana je Bluetooth i Wi-Fi veza, a razvojni komplet košta 5.000 dolara.

Jedva čekamo da isprobamo ovo i uživo i vidimo prve konkretne proizvode!

Kako se vama dopada ideja E-kože?

Pratite CES 2018 sa nama i sve vesti sa Sajma na jednom mestu!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA