Selfi eskadrila: Xperia telefoni srednje klase | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selfi eskadrila: Xperia telefoni srednje klase

Sony je obeležio početak nove godine serijom Xperia XA i XPERIA L telefona, koji su zasnovani na novim Qualcomm čipsetovima i baziraju svoje opcije oko selfi kamera.

  Izvor: Promo / Sony Mobile

Sony kompanija je prva istupila na CES 2018 sajmu u Las Vegasu, najvećem sajmu potrošačke elektronike na svetu, unapređenom Xperia XA i Xperia L linijom telefona.

"Naša strategija za proizvode srednjeg cenovnog ranga počela je kao uzbudljiva nova ideja, sa osnovnim ciljem uvođenja odvažnih tehnologija u ovaj deo tržišta, na najpristupačniji mogući način", rekao je Hideyuki Furumi, zamenik izvršnog direktora odeljenja za globalnu prodaju i marketing, u Sony Mobile kompaniji. "Xperia XA2 i XA2 Ultra ne kaskaju za ostalima, sa naprednom tehnologijom prednje kamere, ranije primenjene u našoj vodećoj XZ liniji. Planiramo da 2018. godina bude godina otkrovenja, i radujemo se prikazivanju daljih inovacija kroz ceo Xperia portfolio tokom nadolazećih meseci”.

Xperia XA2 – Capture life’s beauty with 23MP
Izvor: Sony XPERIA.

Značajna unapređenja na Xperia XA2 modelu

Nova zadnja kamera sa 23 MPx rezolucijom Xperia XA2 pametnog telefona, sadrži Sony-jev veliki 1/2.3-inčni Exmor RS senzor slike za mobilne telefone, sa ISO 12800 osetljivošću za jasne fotografije pri slabom osvetljenju. Poseduje mogućnost 4K snimanja, omogućavajući vam da stvarate sa punim bojama i jasnoćom - 120fps slow motion snimanje videa je, takođe uključeno radi dramatizacije akcije i pokreta. Tu je i super širokougaona prednja kamera sa uglom Snimanja od 120 stepeni i rezolucija od 8 MPx, pa više vaših prijatelja i okoline staje u selfi kadar.

Unapređeni 5.2-inčni Full HD ekran je svetliji, oštriji i sa više boja - savršeno je uklopljen u, kako to Sony zove, bezgranični dizajn, dovodeći ekran tačno do ivice. Stvoren je i da traje sa jakim i izdržljivim Gorilla Glass staklom.

Otključavanje je jednostavno sa senzorom za otisak prsta, integrisanim u glatku metalnu površinu sa zadnje strane, koji reaguje na jedan dodir. Xperia XA2 je načinjena od anodiziranog aluminijuma sa strane, i sa završnicom dijamantskog reza sa gornje i donje strane. Predstavlja evoluciju prepoznatljive Xperia “zaobljene površine”, sa glatkim zakrivljenjem ekrana i simetričnim rasporedom za elegantan izgled i udobno držanje.

Baterija visokog kapaciteta 3.300 mAh i Qualcomm Snapdragon 630 mobilna platforma, omogućavaju vam da radite duže ono što volite uz fluidne i brze performanse. Tu su, očekivano i Sony tehnologije pametnog punjenja: Smart Stamina režim produžava korišćenje tokom dana, sa Battery Care i Qnovo adaptivnim punjenjem, osiguravaju da baterija tokom vremena duže ostane zdrava. Brzo punjenje takođe obezbeđuje sate snage sa samo nekoliko minuta punjenja (zahteva Quick Charger UCH12W).

Xperia XA2 će biti dostupan sa Single SIM i Dual SIM podrškom, u četiri boje: Srebrna, Crna, Plava i Roze. Telefon ima 3 GB RAM, 32 GB memorije i podršku za microSD kartice.

Xperia XA2 Ultra – The dual selfie camera – great shots all the time
Izvor: Sony XPERIA.

Xperia XA2 Ultra još je bolj i ima dve prednje kamere

Specijalno namenjena snimanju selfi fotografija, Xperia XA2 Ultra poseduje jednu kameru od 16 MPx sa funkcijom optičke stabilizacije slike i drugu kameru od 8 MPx sa širokougaonim objektivom od 120, obe s prednje strane telefona. Takođe, obe kamere poseduju prednji blic, i snimaju jasne kadrove u zavisnosti od osvetljenja i okruženja, pa pružaju mogućnost obuhvatanja većeg broja ljudi u jednom snimku.

Zadnja kamera od 23 MPx je potpuno ista kao i kod Xperia XA2 modela. Korišćen je 1/2.3-inčni Exmor RSTM senzor, sa ISO 12800 osetljivošću na svetlost za snimanje i u uslovima lošeg osvetljenja. Opcija snimanja 4K video sadržaja i usporenog snimka sa 120fps vam daje mogućnost da ovekovečite vama važne trenutke.

Njegov 6-inčni Full HD ekran prikazuje veliki raspon boja i poseduje ugrađeno Gorilla Glass zaštitno staklo. Zajedno sa hardverom, savršeno se uklapa u celokupni dizajn bez ivica. Ako bolje pogledate primetićete da, iako razlika u dizajnu nije kao dan i noć, one ipak postoje - kamera je centralizovana na zadnjem delu telefona, premešten je skener otiska prsta, ekran je od ivice do ivice, telefoni dolaze u novim bojama - za početa sasvim korektna i dobrodošla promena.

Kao i kod Xperia XA2 modela, otključavanje ekrana je olakšano zahvaljujući poleđinskom senzoru za prepoznavanje otiska prsta. “Loop dizajn” se sastoji od aluminijumske zaštite sa strane i prepoznatljive brušene završnice sa gornje i donje strane telefona.

Baterija visokog kapaciteta od 3.580 mAh pruža mogućnost dužeg korišćenja uređaja, a intuitivna tehnologija punjenja reguliše napon i kontroliše ciklus punjenja što produžava životni vek baterije. Qualcomm Snapdragon 630 procesor obezbeđuje odlične perormanse i brži multitasking. Tehnologija brzog punjenja za samo nekoliko minuta punjenja osigurava nekoliko sati nesmetanog rada (samo uz Quick Charger UCH12W).

Xperia XA2 Ultra će biti dostupna u varijantama sa jednom i dve SIM kartice, u četiri moderne boje: Srebrna, Crna, Plava i Zlatna. Telefon ima 4 GB RAM, 31 ili 64 GB memorije i microSD slot.

Xperia L2 redefiniše svoju (srednju) klasu

HD ekran od 5.5-inča pruža mogućnost uživanja u video sadržajima, pretragu interneta i pregled društvenih mreža na adekvatan način. Snaga baterije od 3.300 mAh vam omogućava da duže vremena provedete radeći ono što volite, a intuitivna tehnologija punjenja garantuje duži životni vek baterije, uz brzo punjenje, naravno.

Prednja kamera je širokougaona, sa uglom od 120 stepeni i rezolucije 8 MPx, specijalno je napravljena za snimanje selfi slika, dok zadnja kamera od 13 MPx f/2.0 otvora blende pravi fotografije boljeg kvaliteta od prethodnika, Xperia L1 modela.

Xperia L2 će biti dostupna u verzijama sa jednom i dve SIM kartice i u tri boje: Crna, Zlatna i Roze, od kojih je svaka izrađena od posebnog reflektujućeg materijala, što upotpunjuje celokupni “loop dizajn”. Zahvaljujući poleđinskom senzoru otiska prsta, ekran se otključava samo jednim dodirom prsta I po mnogim korisnicima lakše I prirodnije nego ranije. Telefon Xperia L2 dolazi sa 3 GB RAM, 32 GB memorije, microSD slotom i uz Mediatek MT6737T processor, sa Mali-T720MP2 grafikom.

Svi telefoni na tržište će stići sa LTE 4G podrškom, klasičnim Wi-Fi I Bluetooth vezama, USB Type-C konekcijom. Modeli Xperia XA2 i Xperia XA2 Ultra imaju Android Oreo softver, dok Xperia L2 dolazi sa Nougat 7.1.1 softverom, koji će uskoro biti nadograđen na 8.0. Svi telefoni imaju minimalističku dorado korisničkog okruženja, po kojem je Sony kompanija poznata.

Cene telefona biće sopštene naknadno, a na tržištu ih očekujemo nakon MWC 2018 kongresa u Barseloni, koji se održava krajem februara.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA