Viber NE zloupotrebljava podatke svojih korisnika | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber NE zloupotrebljava podatke svojih korisnika

Viber proslavlja sedam godina besplatnog i bezbednog povezivanja sveta i deli poklone u vrednosti od sedam miliona američkih dolara!

  Izvor: Promo / Viber

Globalni velikan među aplikacijama za razmenu poruka obeležava sedmu godišnjicu postojanja - potvrdivši da je moguće uskladiti povećanje prihoda i rast broja korisnika sa poštovanjem njihove privatnosti.

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, razvijena od strane kompanije Rakuten Viber, proslavlja sedmu godinu postojanja - zadržavajući posvećenost svom primarnom cilju - da povezuje korisnike bezbedno i besplatno, bez obzira na to ko su i odakle potiču.

Korisnici Viber-a su prepoznali iskrenost tog opredeljenja, što je rezultiralo značajnim povećanjem njihovog broja i pratećih prihoda - a da, pri tom, aplikacija ni jednog trenutka nije koristila podatke korisnika u komercijalne svrhe - što je uspeh kojim retko koja druga aplikacija za razmenu poruka može da se pohvali.

Poštovanje za privatnost i bezbednost korisnika su ključna vrednost za Viber, zbog čega je on, među prvim aplikacijama ovog profila, uveo enkripciju sa-kraja-na-kraj u aprilu 2016. Sva komunikacija putem Viber aplikacija je automatski zaštićena, što znači da niko - pa ni sam Viber - nema pristup sadržaju poziva i poruka, koji se ostvare putem aplikacije. To, takođe, znači da Viber ne prati i ne targetira svoje korisnike u razgovorima, tokom razmene informacija ili komentarisanja robnih marki - što je čest slučaj kod sličnih aplikacija.

Čuvanje podataka korisnika će uvek biti prioritet za Viber. Redovno i svakodnevno korišćenje aplikacije širom sveta najbolja je potvrda koliko se ovaj pristup ceni i koliko se razlikuje od uobičajene prakse konkurencije.

Viber promenio grupno četovanje, evo svih noviteta

Ako vam je stigla ova Viber poruka… (FOTO)

Tokom proteklih sedam godina, Viber je doživeo izuzetan razvoj. Samo tokom ove godine, naša baza korisnika se uvećala za 20 odsto, a naši prihodi - udvostručili”, rekao je Đamel Agaua, globalni izvršni direktor kompanije Rakuten Viber. “U ovom periodu, stekli smo poverenje i odanost naših korisnika, a pritom odgovorili i izazovima prihodovanja. Ovakav razvoj nam je omogućio da nastavimo sa stalnim inovacijama, a istovremeno ostanemo potpuno posvećeni privatnosti i bezbednosti komunikacije naših korisnika".

U narednoj godini, Viber će predstaviti funkcije koje će ubrzati i olakšati grupnu i jedan-na-jedan komunikaciju. Takođe, cilj celog tima ostaje taj da Viber bude prva aplikacija koju će korisnici otvoriti kad se probude i putem koje će moći bezbrižno da komuniciraju - bez kompromisa po njihovu bezbednost i privatnost.

U želji da izrazi zahvalnost odanim korisnicima i proslavi svoju godišnjicu, Viber daruje poklone u vrednosti od 7 miliona američkih dolara preko svoje platforme. Korisnici koji (za)prate Viber-ov zvanični čet bot će moći da preuzmu besplatno razne poklone preko platforme - u vidu Viber Out kredita vrednosti od 0.50 do tri dolara ili bilo kog od pet najpopularnijih paketa Viber stikera. To će im dodatno omogućiti da pozovu svoje prijatelje i članove porodice da se i oni pretplate i preuzmu svoje poklone. Zvanični link do Viber-ovog čet bota je na adresi, posetite je!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi