Šta je i otkud crveno zvono u dnu svakog sajta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je i otkud crveno zvono u dnu svakog sajta

Crveno zvonce sve češće se šćućuri u donjem desnom uglu mnogih sajtova i pojavilo se bez znanja korisnika. Evo šta je i šta bi trebalo da uradite.

 Izvor: MONDO portal

Sajtovi sve češće žele da vam šalju obaveštenja preko Chrome ili nekog drugog pregledača na desktop, baš kao što vam stižu obaveštenja na telefon. Svaki novi članak, nešto što bi sajt pomislio da vas zanima, dobili biste kroz obaveštenje na desktop računaru. I sad zamislite da tako primate obaveštenja od 20 sajtova svakog dana - bio bi to pravi haos, bez preterivanja!

Baš iz tog razloga instant automatska obaveštenja omogućite samo sajtovima koji vam zaista znače i čiji sadržaj ne želite da propustite.

Prvi put kad se nađete na nekom sajtu koji želi da vam šalje obaveštenja dobićete pitanje da li želite da primate obaveštenja o sadržaju sajta, u vidu iskačućeg menija. Ako izaberete "Da", to će se i desiti. Ako kliknete na "Ne" onda će se pojaviti upravo ovo crveno zvonce, koje će vršiti pritisak na vas da omogućite obaveštenja, konstantno vas podsećajući da to niste dozvolili. Ostavite ga tu gde jeste i ignorišite ga (neće se pojavljivati u video i Flash sadržajima).

Klik na zvonce pokazaće vam kako da omogućite obaveštenja sa sajta na kojem se trenutno nalazite, ako ste greškom odabrali "Ne" u pomenutom prozoru, a obaveštenja možete da pokrenete i klikom na slovo „i“, smešteno odmah pre početka polja za upisivanje adrese sajta (ako pričamo o Chrome pregledaču).

Čekamo komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi