iPhone kakav ste želeli stiže tek sledeće godine | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone kakav ste želeli stiže tek sledeće godine

Apple za narednu godinu sprema vrlo zanimljive uređaje.

 Izvor: Promo/Apple

Bez obzira na to što je ove nedelje počela prodaja novih iPhone 7 i iPhone 7 Plus telefona, glasine u vezi sa iPhone telefonima koji će biti predstavljeni tek naredne godine, polako počinju da se pojavljuju.

Ono na šta se svi najviše žale, tj. ono što svi najviše zameraju kompaniji jeste odluka da se stari dizajn zadrži, sa blagim promenama kao što su antena linije na zadnjoj strani. Takođe, telefon nema 3.5mm ulaz za slušalice što je neke korisnike naljutilo.

Međutim, Apple je ovakve stvari radio i ranije, čak pre iPod-a, postojao je OS X.

Originalni OS X “Cheetah” predstavljen 2001. godine bio je veoma bagovit, spor i imao je svega nekoliko aplikacija na raspolaganju. Ako ste želeli da koristite neki stari program, morali ste da izdvojite vreme za pokretanje OS 9 operativnog sistema (dual boot). Uglavnom, iskustvo nije bilo baš pozitivno. Ali, u isto vreme, ovaj operativni sistem bio je fantastičan. OS X je izgledao veoma lepo, ništa slično pre njega nije viđeno. Apple korisnici, koji su bili u manjini su mogli da vide u kom pravcu je kompanija krenula pomenutim operativnim sistemom. Sa nestrpljenjem su čekali svako novo ažuriranje.

Narednih godina bilo je sve više aplikacija. Do 2008. godine, OS X je “držao” skoro 10 posto PC tržišta. Odličan rezultat za kompaniju koja je bila u vrlo lošoj poziciji u prethodnom periodu.

OS X je bila ogromna promena koja je dolazila iz kompanije Apple. Trebalo je vremena da se naviknu, kako korisnici tako i programeri. Apple to isto radi sada i sa iPhone 7 telefonima.

Kada je prošle godine predstavljen iPhone 6S, predstavili su novi mesečni plan koji omogućava korisnicima da svake godine zamene svoj iPhone telefona za novi. Ovo je prva godina kada će korisnici svakako imati neku korist od tog programa. Oni koji žele najbolje, će svakako zameniti uređaj. Oni kojima se ne dopada nedostatak 3.5mm ulaza za slušalice, mogu zemeniti telefon naredne godine. Osim poboljšane kamere i jače baterije, nema mnogo razloga zbog kojih bi korisnici prošlogodišnjih iPhone modela trebalo da ih zamene za ovogodišnje, piše Business Insider.

Apple-u ovo daje vremena da vidi kako će korisnici reagovati na nedostatak pomenutog porta. Ovo je u stvari godina za navikavanje, odnosno prihvatanje određenih nedostataka. Godina u kojoj treba da se dođe do odgovora na pitanje “Da li će korisnici ovo prihvatiti?” kao i pitanje "Da li će proizvođači slušalica ovo prihvatiti?”. Takođe, korisnicima je dat period navikavanja nakon kog mogu očekivati određene uređaje iz Apple-a. Korisnike na neki način kompanija priprema na to da i novi iPhone telefoni koji budu bili predstavljeni sledeće godine takođe neće imati 3.5mm ulaz za slušalice.

Sledeće godine iPhone slavi deseti rođendan. Već kruže glasine da će biti velikih promena. Ako je ovo godina za navikavanje, nemojte se iznenaditi kada naredne godine vidite nešto što niko nije očekivao - novi "iPhone X" koji će izgledati potpuno drugačije od svega do sada što je izašlo iz radionice ove kompanije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi