Koju Android verziju vi koristite? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koju Android verziju vi koristite?

Marshmallow 6.0 verzija Android operativnog sistema polako dolazi do korisnika.

  Izvor: Android Developers Blog

Kao što već znate, Google je Android 5.0 Lollipop verziju predstavio u oktobru prošle godine, dok je isporuka iste startovala nekoliko nedelja kasnije. Međutim, 12 meseci kasnije, velika većina aktivnih Android uređaja još uvek koristi verzije koje su starije od Lollipop verzije.

Ovih dana, Google je objavio novu statistiku koja prikazuje koliko je koja Android verzija zastupljena na aktivnim Android uređajima. U periodu koji je trajao 7 dana, a koji se završio 2. novembra, prikupljeni su podaci koji pokazuju da ukupno 15.5 procenata uređaja koristi verziju 5.0 dok 10.1 procenat uređaja koristi 5.1 verziju, što ukupno iznosi 25.6 procenata Lollipop uređaja, prenosi Neowin.

Najveći broj uređaja još uvek koristi 4.4 KitKat verziju - ukupno 37.8 procenata, dok su Jelly Bean verzije na drugom mestu sa ukupno 29 procenata.

Google je počeo sa isporukom Marshmallow 6.0 verzije prošlog meseca, pa se nova verzija za sada nalazi na samo 0.3 procenata uređaja. Sačekaćemo i sledeći mesec kako bismo videli koliko brzo se uređaji ažuriraju.

Dok nova statistika ne stigne, recite nam koju vi verziju koristite.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Koju Android verziju vi koristite?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA