Samsung stvara pametnije automobile i kuće! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung stvara pametnije automobile i kuće!

Kompanija je koncepte pametne kuće predstavila i prethodnih godina na IFA sajmu u Berlinu, a ove godine nastavila je dodavanjem novih uređaja: od senzora za bolji san do automobila!

  Izvor: MONDO portal.

Samsung kompanija je na sajmu IFA 2015 u Berlinu nastavila sa predstavljanjem koncepta pametne kuće, u kojoj su ovog puta svoje mesto našli Internet of Things, senzor za kontrolu i unapređenje kvaliteta sna, posebna mašina za pranje veša WW8500 AddWash, kao i još nekoliko značajnih gedžeta i noviteta koji zaklapaju sve sfere u koći - od zabave do rada i odmora. Koncept Samsung pametne kuće predstavili smo vam i prošle godine iz Berlina, sa IFA 2014 sajma, ali i iz Monaka, sa Samsung Foruma!

Pametna mašina za veš

Svima nam se dogodilo da smo stavili veš na pranje i naknadno ustanovili da smo zaboravili detetov fudbalski dres koji mora biti čist za sutrašnji trening. Ili smo se uhvatili nedeljnog pranja veša i ustanovili da smo zaboravili da u mašinu ubacimo čarape i peškire.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Samsung, oko 90 odsto ispitanika u Evropi je izjavilo da žele mašinu u koju će moći da ubace prljav veš i nakon što je proces pranja započeo. Međutim, sa mašinama koje imaju vrata s prednje strane to nije lako učiniti. Ta vrata se mogu otvoriti samo u trenutku kada je količina vode u bubnju mala. Osim toga, mnogi korisnici i ne znaju da je to moguće. I zaista, više od polovine anketiranih ispitanika izjasnilo da ih je strah da otvora vrata mašine kako ne bi prolili vodu po podu kupatila ili čak pokvarili uređaj.

 Samsung IFA 2015 Press conference
Samsung IFA 2015 Press conference
Izvor: Screenshot

Samsung AddWash ima dodatna vrata koje se nalaze iznad glavnih vrata i kroz koja se u mašinu može ubaciti zaboravljeni komad odeće, uključujući i deterdžent i omekšivač, ako za to postoji potreba. To se može učiniti u doslovno svakom trenutku, bez obzira na to što mašina radi.

Na novoj Samsungovoj mašini dovoljno je pritisnuti taster za pauzu nakon čega se dodatna vrata sama otvore, a dovoljno su velika da se kroz njih mogu ubaciti džemper ili pantalone. Uz to, na početku postupka ispiranja u mašinu se može ubaciti i veš koji se inače pere na ruke i kome je za pranje potreban dodatni omekšivač. Lepo oblikovana vrata AddWash opremljena su i zaštitnim funkcijama kao što je dodatno zaključavanje, što spečava malu decu da ih slučajno otvore.

Mašina za veš Samsung WW8500 AddWash ima niz pametnih funkcionalnosti, među kojima je i povezivanje s pametnim telefonima koji rade na operativnim sistemima Android i iOS. Putem posebne aplikacije mašinu možete pratiti i znati u kojoj je fazi program pranja koji ste uključili, a ona vam može poslati upozorenje pre početka sledeće faze pranja. Na primer, ako želite da u mašinu, pre ispiranja, ubacite odeću koja je delikatnija ili se inače pere na ruke.

 Samsung IFA 2015 Press conference
Samsung IFA 2015 Press conference
Izvor: Screenshot

UHD i pametni televizori dijagonale do 105 inča!

Samsung je predan širenju UHD ekosastava saradnjom sa kompanijama kao što su Netflix, Amazon, Wuaki, Chili, Strefa VoD, Videoland, Videoload, TVN i Viaplay, kao i sa regionalnim radio difuzijskim partnerima širom Evrope, kao što su Canal Plus i HD+, koji su važni za stvaranje i isporuku UHD sadržaja u celom svetu. Partnerstvima sa globalnim liderima u UHD prostoru Samsung dovodi UHD sadržaja na tržišta, pa korisnici mogu uživati u svojim omiljenim serijama i drugim sadržajima kad god to žele, gledajući ih na slici vrhunskog kvaliteta. Samsung se udružio i sa kompanijom Gamefly i pokrenuo uslugu Gamefly Streaming. Gamefly Streaming je pretplatnička usluga uz pomoć koje korisnici mogu igrati najbolje svetske video igre bez potrebe posedovanja konzole, kablova ili diskova. Gamefly putem Interneta prenosi neke od najpopularnijih naslova iz sveta video igara: Arkham Origins, Lego Batman 3, GRID 2 i HITMAN Absolution koje se sada mogu igrati direktno na Samsung Smart TV-u.

Svojim najvažnijim zadatkom Samsung smatra stvaranje televizora koji će korisnicima pružiti najbolje korisničko iskustvo gledanja. Samsungovi SUHD televizori mogu prenositi sliku High Dynamic Range (HDR) kvaliteta koja ima najveći kontrast, najsjajnije boje, najdetaljnije pojedinosti kako na tamnijim tako i na najsjajnijim delovima slike. Slika je na Samsungovim televizorima živopisnija i autentičnija nego ikada pre. Vlasnici Samsungovih televizora mogu biti uvereni i u to da su njihovi uređaji prvi na tržištu koji imaju ugrađenu podršku za novu HDMI 2.0a specifikaciju, koja omogućava prenos HDR meta podataka iz svih spoljnih uskladivih izvora takvih sadržaja. Softverska nadogradnja pruža vlasnicima SUHD televizora najbolju moguću sliku. Ta nadogradnja firmwarea za cilj ima proširenje spektra dostupnih izvora HDR sadržaja kao i da postavi sasvim novi standard televizije i industrije zabave, gledane u celini. Korisnici mogu uživati u superiornom kvalitetu slike i na Samsungovim televizorima sa zakrivljenim ekranima, čime se ostvaruje doživljaj gledanja gotovo ravan onome koji imamo kad svojim očima gledamo prirodu. Korisnici mogu odabrati SUHD televizore sa zakrivljenim ekranom između 28 modela, veličine od 48 do 105 inča.

 Samsung IFA 2015 Press conference
Samsung IFA 2015 Press conference
Izvor: Screenshot

Samsung i BMW rade na "opamećuju" automobile

Samsung na automobile gleda kao na važan deo ekosistema Interneta stvari, sarađujući sa nekoliko vodećih svetskih proizvođača na inovacijama u tom segmentu tehnologije. Samsung SmartThings će uskoro u automobile marke BMW slati podatke iz SmartThings Hub senzora, direktno na radnu ploču automobila. Aplikacija SmartThings će uskoro pratiti tehnički status automobila BMW, čak ga daljinski zaključavati i otključavati. Samsung je objavio i pojedinosti o partnerstvu sa kompanijom Volkswagen, koja svojim korisnicima nudi iskustvo vožnje u umreženom automobilu zahvaljujući aplikaciji Car Mode for Galaxy, utemeljenoj na MirrorLink, industrijskom standardu za umrežavanje automobila. Aplikacija Car Mode for Galaxy radi na dodir, ali njom se može upravljati i glasom, zahvaljujući S-Voice funkciji, pa korisnicima omogućava primanje poziva na siguran način, a istovremeno putem nje mogu slušati muziku ili dobiti uputstva kako bi lakše i brže došli do željenog odredišta. Na glas čita i pristigle SMS poruke.

Partnerstvo sa kompanijom Volkswagen donosi i aplikaciju Volkswagen App na Samsungove uređaje. Ta aplikacija povezuje novi Samsung Gear S2 ručni sat s Volkswagenovim vozilima i tako omogućava interakciju s vozilom direktno sa zgloba ruke.

Samsung Sleep Sense: Za vas i bolji san!

Ako SleepSense shvati da tonete u san prigušiće ili ugasiti svetlo, isključiti TV ili muziku, uključiti noćni režim telefona (izuzev alarma), prilagoditi temperaturuu kući idelanoj za spavanje i tako vam pomoći da se naspavate kvalitetnije. Sleep Sense je jedan od novih Samsung SmartThings, odnosno Internet of Things uređaja, koji čak i ne dolazi u kontakt sa vama - postavlja se ispod dušeka na kojem spavate i radi svoj posao bez uznemiravanja. Detaljnu prezentaciju imali smo priliku da vam opišemo OVDE.

Samsung će i dalje nastaviti da radi na predstavljanju inovacija u domaćinstvima sa ciljem olakšavanja i unapređenja života korisnika.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu. Ne zaboravite da pratite ostale priče sa IFA sajma iz Berlina na MobIT-u i na svim društvenim mrežama putem oznake #MobITIFA15.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA