5 KORISNIH VIBER TRIKOVA: Dopisujte se brže i lepše koristeći nove opcije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 KORISNIH VIBER TRIKOVA: Dopisujte se brže i lepše koristeći nove opcije

Dajemo vam pet zabavnih načina da postanete ekspert za slanje kreativnih i interaktivnih poruka.

 Viber Lenses Izvor: SmartLife / Viber

Slanje tekstualnih tj. čuvenih SMS poruka je već dve decenije sinonim međusobne komunikacije među ljudima, koji verovatno nikad neće iščeznuti bez obzira na modernije načine dopisivanja.

Ipak, reči najčešće nisu u stanju da izraze sve ono što želimo da kažemo - u nekim slučajevima uloga multimedijalnog izraza postaje naročito korisna i pruža nam posebne načine, koji komunikaciju čine sadržajnijom i zabavnijom.

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da je SMS komunikacija tj. tekstualni tip poruka i dalje primaran način dopisivanja i u modernim IM aplikacijama (Instant Messaging) i da ga svakodnevno svi i dalje koristimo, rešili smo da vam pokažemo kako da svoje četove učinite zanimljivijim i zabavnijim.

Naravno, od koje aplikacije krenuti, ako ne od Viber aplikacije, koju u Srbiji koristi čak deveto do 10 aktivnih korisnika mobilnih telefona.

Viber je tokom prethodnog perioda dobio brojne nove opcije, koje ćemo u ovom tekstu spakovati na jednom mestu i podsetiti vas na njih ili vas prvi put upoznati sa njima.

Viber objektivi

Proširena ili unapređena stvarnost (Augmented reality) je jedan od termina koji sad svi vole da koriste - ali je svakako i sjajan način da unesete čaroliju u vaše fotografije i video klipove. Postavite sebe u podvodni ambijent ili navucite na svoje lice "masku" neke životinje ili čudovišta - i time potpuno promenite svoj svet.

Ovo postaje moguće zahvaljujući kombinaciji tehnologije prepoznavanja lica i kreativnosti AR filtera. Neke od organizacija koje su plasirale svoje Objektive na Viber su FK Barselona, Svetski fond za zaštitu divljine i Svetska zdravstvena organizacija i mnogi drugi.

Da biste aktivirali Viber Objektive, koristite ikonicu sa kamerom na Viber glavnom ekranu ili unutar bilo kog četa i izaberite Objektiv dodirom na snep (duh) ikonicu. Napravite fotografiju ili video klip i pošaljite ih dalje.

Napravite svoj GIF

Kao što fotografija govori hiljadu reči - tako GIF izražava verovatno više od hiljadu fotografija! Postoje trenuci u životu koji zaslužuju da budu ovekovečeni pokretnim sličicama, koje se ponavljaju iznova, jer su savršeni da se u njima uživa na taj način.

Kada snimite video vašeg prijatelja koji radi salto unazad ili kako vam kučence radosno trči u susret - to lako možete pretvoriti u GIF. Dodavanjem teksta ćete naglasiti utisak uzbuđenja, a onda odlučiti da li želite da se GIF ponavlja, pušta unazad ili emituje u različitoj brzini. Ko zna - možda ćete tako stvoriti sledeći svetski poznati mim koji će ujedno obradovati i vaše prijatelje.

Kliknite na ikonicu kamere na listi četova ili jednostavno odredite čet u kome želite da pošaljete GIF. Zatim kliknite na kameru, pa na GIF i snimite vaše pokretne slike. Pre nego što ga pošaljete, moći ćete da dodate efekte poput duplo ubrzane slike, usporene slike i još dosta toga. GIF-ovi se, takođe mogu snimati u “selfi” modu.

Viber GIF kako se pravi video (MobIT)
Izvor: Viber

"Zalepite se" za ono najvažnije

Viber nalepnice - stikeri - su najkorisniji kad želite da se izrazite, a da pritom ništa ne napišete ili ne kažete. I pored toga, moraćete da izlistate dosta njih pre nego što pronađete onaj koji vam odgovara. Ovo može da postane veoma naporan proces koji može da vas odvrati od toga da ih koristite.

Prost način da se ovo reši je - kreiranje sopstvenih stikera! Na Viber platformi je to veoma lako učiniti i zahteva samo malo mašte i kreativnosti. Možete pretvoriti vaše prijatelje u stikere kroz fraze koje najčešće izgovaraju ili da napravite isto to, ali od vašeg ljubimca.

Kliknite na ikonicu stikera u bilo kom četu, kliknite plus i izaberite Kreiraj stiker. Tok radnje je veoma lak. Izaberite vaše fotografije, obrišite pozadinu po želji, ukrasite ih i stikeri su napravljeni! Uživajte u vašim novim stikerima, koje možete čak i učiniti javnim kako bi svi mogli da ih koriste ili ih sačuvajte samo za sebe.

Dodatno ukrasite fotografije

Najlakši način da upotpunite vaše slike pre slanja jeste da crtkate po njima. Docrtajte sve što fali ili zalepite sličicu na mesta gde bi one sjajno “legle“.

Otvorite bilo koji čet, izaberite fotografiju iz vaše galerije, kliknite na ikonicu olovke i iz gornjeg menija izaberite da li ćete dodati sličicu, tekst ili jednostavno crtkati preko svoje fotografije. Isto možete učiniti na svežoj fotografiji - koju možete menjati pre nego što je prosledite dalje.

Promenite ambijent oko sebe

Vaši najbolji prijatelji i članovi porodice zaslužuju malo više od uobičajenog prikaza u kojima se pojavljuju vaši međusobni četovi. Izaberite različit prikaz pozadine vaših četova koji će se bolje uklapati u vaš način komunikacije.

Jedna opcija je da samo dodate vašu omiljenu zajedničku fotografiju. Druga je da kreirate nešto baš posebno - poput crtanja ili kolaža vaših najboljih fotografija. Na Viber platformi dodatno možete da koristite i izbor iz postojeće galerije pozadina.

Izaberite grupni ili privatni čet, pođite na Informacije o četu i kliknite na Pozadinu. Zatim izaberite pozadinu iz dostupne galerije ili dodajte neku svoju iz lične galerije ili kamere.

Koje Viber opcije biste vi još preporučili drugima?

Predstavljanje Viber Lenses
Izvor: Viber

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA