Amazon Appstore

KAKO DA POKREĆETE ANDROID APLIKACIJE NA WINDOWS 11: Objavljeni zvanični sistemski zahtevi

Kada je Microsoft predstavio Windows 11 jedna od stvari koja je svima zapala za oko je podrška za Android aplikacije. Međutim ta opcija nije omogućena od samog starta, a evo kakav računar vam je potreban da bi to radilo.

Windows 11 na laptopu
Izvor: SmartLife / Unsplash / Windows

Korisnici u SAD su 15. februara dobili mogućnost da isprobaju Android aplikacije na svojim računarima, bar one koje su dostupne preko Amazon Appstore. Novo ažuriranje koje omogućava ovu opciju već je stiglo nekim korisnicima, ali na zvaničnom Windows blogu se ne navodi kada će ova opcija postati dostupna korisnicima van SAD.

Još jedna bitna stvar koja je objavljena su zvanični sistemski zahtevi potrebni za Android aplikacije na novom Windows 11 operativnom sistemu.

Microsoft kaže da će korisnici morati da imaju bar Core i3 procesor 8. generacije ili noviji, odnosno AMD Ryzen 3000 ili bolji, ukoliko više vole crveni tabor. Alternativa je mobilni Qualcomm Snapdragon 8c ili bolji SOC, a uz sve to minimum je 8 GB radne memorije, sa preporučenih 16 GB, te SSD-om, koji je izgleda zahtev, a ne preporuka. Prvi put da vidimo tako nešto, iako to nema previše smisla.

Iako ovi zahtevi ne deluju kao preterano strogi i da se većinom poklapaju sa onim što vam je već potrebno za Windows 11, većina korisnika neće imati problema da, pored novog OS-a potera i koju Android aplikaciju.

Još jednom napominjemo da je potrebno da se preko zvanične Microsoft aplikacije preuzme Amazon Appstore, za koju je potreban Amazon nalog (besplatan) i onda možete da preuzimate sve aplikacije koje su dostupne na ovoj platformi.

Amazon Appstore Preview u Microsoft Store
Izvor: YouTube / Windows

Kako da vi to isprobate?

Ukoliko imate Windows 11 i ispunjavate sve sistemske zahteve, a niste iz SAD, ne morate da čekate da Microsoft proširi ponudu na ostatak sveta. Dovoljno je da u podešavanjima podesite United States with English kao region i uskoro bi trebalo da vam stigne ažuriranje.