MICROSOFT TESTIRA TAJNE WINDOWS 11 OPCIJE: Stikeri za desktop, sklanjanje taskbara i manja potrošnja energije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MICROSOFT TESTIRA TAJNE WINDOWS 11 OPCIJE: Stikeri za desktop, sklanjanje taskbara i manja potrošnja energije

Ove opcije trenutno nisu dostupne većini Windows testera, a Microsoft još uvek nije objavio da postoje.

 Windows 11 Cover 1.jpg Izvor: SmartLife / Microsoft

Izgleda da Microsoft radi na nekim Windows 11 opcijama koje još uvek nisu predstavljene javnosti, a u pitanju su različite funkcije – od stikera, preko sakrivanja taskbara na tabletima, do nove sekcije u podešavanjima.

Nove opcije su primećene u najnovijoj test verziji operativnog sistema, a otkrivene su dan nakon što je iz kompanije Microsoft moglo da se čuje da se radi I na nekim elementima o kojima korisnici još uvek ništa ne znaju.

Možda će vas zanimati

Pažnju su privukli stikeri za pozadine na ekranima Windows 11 uređaja – u pitanju je opcija koja omogućava da se wallpaper prilagodi ukusu korisnika, a preko Sticker Editor aplikacije koja nudi stikere koji su do sada obično bili dostupni u aplikacijama za razmenjivanje poruka.

Dok nalepnice za pozadinu možda nisu najkorisnija opcija na svetu, uklanjanje taskbara može da bude – u novim podešavanjima postoji “Automatically hide the taskbar when using your device as a tablet”, što bi moglo da bude korisno za rasklopive telefone koji mogu da se koriste na više načina.

Pored svega navedenog, tu je i nova opcija u Windows 11 podešavanjima, a nudi više mogućnosti za kontrolisanje potrošnje i uštede energije, što je korisno i za uređaj i za životnu sredinu. Što se drugih promena tiče, Focus Assist postaje samo Focus i dobija opcije da se takozvani „tihi mod“ zakazuje kroz Outlook.

Ove opcije trenutno nisu dostupne većini Windows testera, a Microsoft još uvek nije objavio da postoje. Od kraja 2021. godine se radi i na drugim rešenjima, posebno na problemima koji su u vezi sa komplikacijama u taskbaru, te nevoljama sa štampačima. Objavljene su i neke kozmetičke intervencije, pa je „plavi ekran smrti“ ponovo poplaveo, iako se planiralo da s Windows 11 verzijom postane tamniji.

Windows 11
Izvor: Smart Life/ @Kevin Stratvert

Uprkos brojnim popravkama koje su objavljene poslednja dva meseca, neke funkcije i dalje nedostaju, poput dark moda za Paint, ažuriranja za aplikacije Media Player i Your Phone, te drugih manje ili više važnih rešenja. Kada se sve sabere i oduzme, čini se da će korisnici još neko vreme sačekati savršen Windows 11, što i nije tako strašno – i Windows 10 se suočavao s brojnim nevoljama dok se nije navikao na nas.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bole

samo zbog par programa koristim windows inace bih slatko presao na linux,samo kaleme gluposti koje posle moram da brisem...

Neko iz Mase

@bole Istina! Hajde što ih obrišeš, nego se vrate često uz sledeći update!!!

PM

@bole Pa što ne pređeš na linux? Ah da, verovatno zato što na njemu ne možeš da radiš ništa osim bazičnih stvari (web, e-mail, gledanje filmova itd.) i razvoja web servisa.