ZAŠTO WINDOWS UPDATE ČESTO ZAVRŠI NAOPAKO: Microsoft kaže da nam treba osam sati po jednom ažuriranju?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO WINDOWS UPDATE ČESTO ZAVRŠI NAOPAKO: Microsoft kaže da nam treba osam sati po jednom ažuriranju?!

Kompanija Microsoft otkrila je mogući razlog zbog kojeg veliki broj Windows 10 ažuriranja ne završi kako bi trebalo - uspešno.

  Izvor: SmartLife / Microsoft

Microsoft identifikuje problem, koji ćemo vam upravo opisati, kao jedan od glavnih razloga zašto neki Windows 10 računari nikad ne postignu takozvanu kompletnu ili punu ažuriranost u skladu sa aktuelnom verzijom.

I zaista, ažuriranje ili Windows 10 update je za mnoge često, ma prečesto vrlo neizvestan i stresan proces i nikad, ali baš nikad niste sigurni kako će ažuriranje da prođe do kraja - nekad se tako iznenadite da vidite podignut i ažuriran sistem za manje od minuta, a nekad upadnete u vrtlog resetovanja i pritiskanja funkcijskih tastera kako biste korak po korak izbrisali ažuriranje koje ste stavili na instalaciju.

Možda će vas zanimati

U objavi na Microsoft Tech Community sajtu, jedan od glavnih ljudi zaduženih za Windows Updates - Dejvid Gajer - objasnio je da je Windows 10 mašini potrebno da se ažurira iz dva povezana perioda i to uz konstantnu i nezagušenu internet vezu, kako bi se update proces dovršio uspešno.

Prvi vremenski period sastoji se od dva povezana onlajn sata i praćen je drugim periodom u okviru kojeg se ažuriranje dovršava kroz šest narednih povezanih onlajn sati, što je ukupno - osam onlajn sati za pravilno ažuriranje i primetite reč onlajn, koja se ponavlja, jer je krucijalno da računar u tom periodu ima stabilnu internet vezu.

U vezi s ovim, a kako bi nam bilo jasnije, Gajer objašnjava da kad se uređaj poveže na Microsoft servis, recimo u ovom slučaju na Windows Update, počinje da se broji osam sati za ažuriranje i njegovu punu instalaciju. Stručnjak iz kompanije navodi da oni to nazivaju još i "minimum Update Connectivity measurement".

Zbog toga što je važno da sve verzija ažuriranja budu primenjene što pre, jer nekad sadrže i krucijalne bezbednosne i sigurnosne popravke, Microsoft savetuje sve korisnike, a posebno poslovne, da ne isključuju svoj računar kad imaju update na čekanju i da omoguće stabilnu i protočnu internet vezu kako bi se ažuriranje uspešno sprovelo - čak i kad korisnici nisu uz računar.

Ovo je mera, mislimo na ovih osam onlajn sati ažuriranja, koja se primenjuje na Windows 10, jer su ažuriranja, makar tako Microsoft tvrdi, za Windows 11 i do 40% manja i efikasnija, pa je i vreme trajanja ažuriranja verovatno kraće, ali Gajer nije dao odgovor koliko tačno traje Windows 11 update.

Da li vi ažurirate svoj Windows 10 računar makar osam sati?!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dr.Kylo

Ja moj windows 7 redovno ne ažuriram i radi bez problema već godinama…

Win

Netačno. Do sada sam samo jednom imao problem prilikom azuriranja wina, i to pre 20 godina kada sam instalirao sp2 na winXP, na kraju sam morao ručno da ga instaliram.

Ja

Nije to problem. Treba samo da razumete da računar služi Windowsu. Zato kupite još jedan računar, jedan za Windows, da mu ne smetate, a drugi za vas, bez Windowsa...