Uzmite tekst sa fotke na telefonu i radite sa njim šta hoćete na kompu: Microsoft uvodi novu gotivnu opciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzmite tekst sa fotke na telefonu i radite sa njim šta hoćete na kompu: Microsoft uvodi novu gotivnu opciju

Aplikacija Phone Link (na računarima), odnosno Link to Windows (na telefonima), koja korisnicima omogućava da sinhronizuju pozive, poruke, obaveštenja i slike, sada može da prepozna i izdvoji tekst iz fotografija telefona i prebaci ga na računar

 Zašto ljudi ne prelaze na Windows 11 Izvor: Unsplash

Phone Link, softversko rešenje kompanije Microsoft koje omogućava sinhronizaciju i casting sa Android pametnih telefona na PC računare, uskoro dobija novu verziju koja će korisnicima omogućiti da izaberu i kopiraju tekst sa slika sinhronizovanih sa vašeg telefona.

Ta funkcija je trenutno dostupna samo u test u verzijama softvera, ali će uskoro moći da je koriste svi.

Phone Link (na računarima), odnosno Link to Windows (na telefonima) korisnicima omogućava da sinhronizuju pozive, poruke, obaveštenja i slike, kao i za prebacitvanje kompletnog sadržaja sa Android telefona na Windows računar. Ona, takođe, radi i na iOS uređajima, ali je ograničena samo na sinhronizovanje obaveštenja, poruka i poziva preko Bluetooth-a.

Windows alat za izrezivanje (Snipping Tool) dobio je mogućnost ekstrakcije teksta prošle godine, u otprilike isto vreme kada je Phone Link dobio obaveštenja o deljenju slika, tako da je bilo moguće izdvojiti tekst iz fotografija telefona pomoću alatke za isecanje.

 Kopiranje teksta sa slike _ Microsoft Phone Link _ Foto PrtScr The Verge.jpg Izvor: PrintScreen / The Verge

Ovo ažuriranje štedi jedan korak u radu i omogućava da to uradite u aplikaciji, a dostupno je u Phone Link 1.24051.91.0 verziji. Tokom testiranja, OCR (engl. optičko prepoznavanje karaktera) je radilo solidno, iako je napravilo više grešaka nego Samsung ili Apple ekstraktori teksta sa istom fotografijom stranice.

Ipak, za duže pasuse teksta verovatno je bolje da koristite stari, dobri Copy/Paste na više uređaja, ili da izdvajate teksta na telefonu i šaljete na, računar radi boljih i preciznijih rezultata.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:23
Windows Copilot
Izvor: Microsoft
Izvor: Microsoft

(SmartLife/Kurir)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Ovi kasne za Eplom jedno 5-6 godina