Novi ROG Ally stiže 2. juna: Crna boja, bolja baterija i veća cena | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi ROG Ally stiže 2. juna: Crna boja, bolja baterija i veća cena

Autor Ilija Baošić

ROG Ally X stiže da nadomesti sve nedostatke originalnog modela.

 ASUS ROG Ally Death Stranding Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

ASUS je u tizeru na svom YouTube kanalu potvrdio ono o čemu se već dugo šuška - naslednik ručne Windows konzole je stvaran, nosi ime ROG Ally X i stiže već 2. juna. Tajvanska kompanija nije želela da otkrije previše, ali hajde da vidimo šta je poznato o novom uređaju.

Zahvaljujući odličnom ekranu sa promenljivom brzinom osvežavanja, moćnom hardveru, slobodi Windows operativnog sistema i ceni koja je relativno povoljna, originalni ROG Ally se istakao na tržištu ručnih PC gejming konzola i postao najozbiljniji konkurent Steam Deck-u.

Iako smo o ovom uređaju imali mnogo toga pozitivnog da kažemo u našoj recenziji, ROG Ally nije bez mana. Srećom, zamerke na nedostatke kao što je slaba autonomija baterije nisu prošle neopaženo, pa naslednik stiže da iste "ispegla".

Zapravo, ovo je i glavni cilj novog modela - "X" u sufiksu njegovog imena stavlja do znanja da nije u pitanju druga generacija, već osveženo izdanje.

 ROG Ally X tizer Izvor: YouTube / ROG Global

S tim na umu, ono što znamo o ROG Ally X jeste da će ga pokretati isti Z1 Extreme čipset kompanije AMD, a isti će ostati i 7-inčni LCD ekran koji se osvežava brzinom od 48 do 120 Hz.

Nakon što je čuo i pročitao predloge svojih korisnika, ASUS tvrdi da će ROG Ally X doneti "značajno" poboljšanje na polju autonomije, odnosno veću bateriju na uštrb težine samog uređaja.

Videćemo i poboljšanja na polju RAM. Iako je čipset isti, korisnici će imati više "lufta" pri dodeljivanju memorije grafici, što bi zauzvrat trebalo da pruži bolje performanse u zahtevnijim naslovima.

Takođe, očekuje se prelazak sa kompaktnog M.2 2230 SSD na popularniji M.2 2280, a sve kako bi korisnici lakše mogli da pronađu i izdvoje manje novca za modul većeg kapaciteta.

Kako bi sve ovo postigao, ASUS je morao da izmeni postavku komponenti i sistema hlađenja na matičnoj ploči. Ovo, naravno, neće biti vidljivo na prvi pogled, ali ono što hoće je to da će ROG Ally X biti dostupan u crnoj boji.

Nažalost, ovo izmene će imati uticaj i na preporučenu maloprodajnu cenu, a iz kompanije kažu da ćemo više saznati na premijeri 2. juna.

ROG Ally X tizer
Izvor: ROG Global

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA