Uz ova AI rešenja nema šanse da se izgubite: Brojni noviteti stižu u Google Maps | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz ova AI rešenja nema šanse da se izgubite: Brojni noviteti stižu u Google Maps

Google menja postojeći način pretrage u aplikaciji Maps, koji je do sada bio zasnovan na AI tehnologiji, Live View funkcijom

Google je upravo predstavio novu funkciju za svoju popularnu aplikaciju Maps – Immersive View, koja će korisnicima olakšati određivanje rute kretanja, odnosno omogućiti lakše planiranje putanje pomoću navigacionih fotografija.

Naime, Google menja postojeći način pretrage u aplikaciji Maps, koji je do sada bio zasnovan na AI tehnologiji, i to Live View funkcijom.

Korisnici će tako moći, kada se kreću peške, voze bicikl, putuju javnim prevozom ili voze, da se virtuelno kreću ulicama i da prate "turn-by-turn" (doslovno, potez-po-potez) vizuelnu putanju koju su izabrali.

Tako će ubuduće biti dovoljno dodirnuti ikonicu Lens u aplikaciji Maps i potom okrenuti telefon oko sebe. Sistem će zatim odrediti preciznu lokaciju korisnika i usmeriti ga ka npr. obližnjem bankomatu, stanici prevoza, obližnjoj prodavni ili restoranu.

Google Expands Immersive View for Maps App
Izvor: YouTube / CNET Highlights

Nova funkcija uskoro postaje dostupna korisnicima širom sveta, a još koliko ove nedelje moći će da je probaju korisnici iOS i Android uređaja u Amsterdamu, Barseloni, Dablinu, Firenci, Las Vegasu, Londonu, Los Anđelesu, Majamiju, Njujorku, Parizu, San Francisku, San Hozeu, Sijetlu, Tokiju i Veneciji.

A pošto i sama mapa dobija značajnu nadogradnju, zgrade duž rute kretanja će biti preciznije prikazane u aplikaciji kako bi se korisniku pomoglo da se bolje orjentiše u nepoznatim gradovima.

Ovo ažuriranje do korisnika u desetak zemalja, među kojima su najpre SAD, Kanada, Francuska i Nemačka, stiže u narednih nekoliko meseci. U isto vreme, korisnike u 20 evropskih zemalja očekuje značajno proširenje AI tehnologije za čitanje saobraćajnih znakova za ograničenja brzine.

Od novih ažuriranja korist će imati vozači električnih automobila, pošto je Goole Maps sastavni deo ekosistema Android Automotive OS-a. Oni će, od ove nedelje, moći da vide više informacija o najbližim javnim punjačima, uključujući tu i informacije o tome koje su snage i da li odgovaraju njihovom vozilu.

BONUS VIDEO:

Google Maps AR
Izvor: Mandar Limaye

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA