Google Maps uveo promenu koja se mnogima neće svideti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Maps uveo promenu koja se mnogima neće svideti

Google je promenio način na koji gledamo mapu preko celog ekrana.

 Google Maps sakrivanje pretrage ceo ekran Izvor: Unsplash

Od štipkanja slika kako bi ih zumirali do kretanja kroz interfejs, potezi prstima su nešto o čemu više ne razmišljamo kada koristimo telefon. Međutim, problem nastane kada kompanije reše da nešto promene, a Google je upravo povukao vrlo nepopularan potez u svojoj Google Maps aplikaciji.

Kako bismo videli mapu preko celog ekrana, odnosno bez polja za pretragu i navigaciju, do sada smo brzo dodirivali bilo koji deo mape kako bismo ove elemente sakrili, a isti potez je bio neophodan kako bismo ih vratili.

 Google Mape preko celog ekrana Izvor: Smartlife

Međutim, novo ažuriranje je donelo promenu načina na koji mapu gledamo preko celog ekrana. Sada, kako bismo sakrili pomenute elemente je potrebno da polje za pretragu prevučemo prstom na gore.

Razumemo odluku kompanije da uvede ovu promenu. Potez za pregled mape preko celog ekrana je do sada bio identičan postavljanju "čiode", s tim da se ova funkcija aktivirala ukoliko prst zadržimo nešto duže na ekranu. Međutim, ono što ne razumemo, a vidimo i da mnogi drugi korisnici ne razumeju, jeste da je potez za povratak elemenata ostao isti kao pre, što samo unosi dodatnu konfuziju.

Pogledajte

00:16
Google Mape preko celog ekrana
Izvor: SmartLife
Izvor: SmartLife

Dodatno, Google je doneo neke promene i na Google Mape za računare, odnosno uveo Material You dizajn, a to se najbolje vidi na polju za pretragu koje više nije zaobljeni pravougaonik, već izdužena pilula.

 Google Maps web material you dizajn Izvor: Smartlife

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran Ja

Zasto se vise ne vide putanje autobusa i brojevi autobusa za Beograd ? To je bilo veona korisni narocito ako niste iz Beograda. Pozdrav

Beogradjanin

@Zoran Ja Ne vide se jer novi sistem naplate karata i pracenja autobusa BeogradPlus ne deli informacije sa guglom. Verovatno ce biti kada se sredi skroz sistem pracenja autobusa.