WHATSAPP OGRANIČAVA BROJ PORUKA: Nema više slanja koliko to vi hoćete | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WHATSAPP OGRANIČAVA BROJ PORUKA: Nema više slanja koliko to vi hoćete

Jedan od problema sa kojima se suočavaju skoro sve platforme za razmenu poruka su lažne vesti, a WhatsApp je rešio da tom problemu stane na put ograničavanjem broja poruka koje možete da prosledite.

 Ljudi predstavljeni kao senke koriste Whatsapp na telefonu i laptopu sa velikim Whatsapp logotipom na sredini Izvor: Shutterstock / kovop58

Pre tri godine WhatsApp je ograničio broj poruka koje možete da prosledite u grupu, ali je ta opcija implementirana samo u Brazilu, ali izgleda da je sada vreme da se nova pravila primene na globalnom nivou.

Možda će vas zanimati

Verzija WhatsApp za Android 2.22.7.2 implementiraće nova ograničenja po kojima nećete moći da pošaljete neku poruku koja je već prosleđena na više od jednu grupu. Opcija koja je testirana 2019. godine ograničavala je prosleđivanje poruka na najviše pet korisnika u 24 sata, dok se nova opcija odnosi na grupe, jer se poruke tako brže šire među korisnicima.

Ograničavanjem broja poruka koje možete da prosledite u određenom periodu WhatsApp smanjuje broj korisnika koji mogu da dobiju lažne vesti, koje su nedavno postale tema broj jedan kod društvenih mreža i aplikacija za dopisivanje. Da bi se sprečile lažne vesti, ovo će se odnositi samo na vesti koje su već bile prosleđene nekoliko puta.

Šta to znači za nas?

Ovo znači da ako ste vi napisali poruku, vi je možete poslati kome god hoćete i za vas ne važe ograničenja. Sa druge strane, ukoliko dobijete poruku koja je već bila prosleđena, vi ne možete da je prosledite na više od jedne grupe.

Ograničenja su sada uvedena samo u beta verziju i trenutno se testiranju, ali prema pisanjima kompanije Meta, ona će biti implementirana za sve korisnike u narednih nekoliko dana.

Znate li kako da povratite sve svoje poruke na Android telefonima? Pogledajte ispod:

Kako povratiti svoje poruke na WhatsApp
Izvor: YouTube / WhatsApp

Još jedna opcija koja dolazi sa verzijom 2.22.8.11 će omogućiti korisnicima da koriste prečice kada odaberu broj telefona u poruci. Pre toga vas je klik na broj vodio do podrazumevane aplikacije za pozivanje, a sada se proverava da li taj broj ima WhatsApp nalog. Ako ima, dobićete opciju da mu pošaljete poruku, pozovete ga ili ga dodate u kontakte. Ako nema, moći ćete samo da pozovete taj broj ili da ga dodate u kontakte.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA