WhatsApp ograničava broj poslatih poruka | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp ograničava broj poslatih poruka

Više nećemo moći da prosledimo poruku na više od pet primaoca zbog bojazni od širenja lažnih vesti.

  Izvor: Promo/WhatsApp/MONDO portal

WhatsApp je doneo odluku da ograniči broj prosleđenih poruka na samo pet po korisniku za 24 sata, kako bi se onemogućilo spamovanje i širenje malicioznih poruka bilo kakve sadržine.

Ovo je prvi put spomenuto sredinom 2018. godine, ali je WhatsApp tim sad, kako PhoneArena navodi, odlučio da aktivira ovo ograničenje za sve korisnike aplikacije i to odmah. To znači da ćete jednu istu poruku moći da prosledite na samo pet kontakata i sačekate da prođe određeni vremenski period, nakon kojeg ćete opet biti u mogućnosti da prosledite istu poruku do novih pet kontakata. Ovo ne važi za grupe, ali je obavezujuće za pet grupa u kojima može biti proizvoljan broj učesnika.

Pročitajte i ovo: Evo WhatsApp opcije, koju ste čekali!

Nakon što pošaljete pet istih poruka WhatsApp će vam onemogućiti dalje prosleđivanje iste poruke, slike ili linka i to će vam saopštiti tekstualnim obaveštenjem. Ovu opciju ima i Messenger, ali je tamo onemogućeno slanje iste poruke tek kad se ista poruka pošalje na 30 adresa. Zapravo, poruka i ne mora da bude doslovce ista - dovoljno je da je WhatsApp kontekstualno smatra sličnom, delovi poruke mogu čak i biti različiti, pa da prosleđivanje isto bude onemogućeno.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi