APLIKACIJE KOJE KRIŠOM NAJVIŠE TROŠE BATERIJU: Lakše ćemo ih pronaći i sprečiti u tome | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APLIKACIJE KOJE KRIŠOM NAJVIŠE TROŠE BATERIJU: Lakše ćemo ih pronaći i sprečiti u tome

Neke aplikacije će biti izuzete čak iako pojačano troše bateriju kada se zatvore, na primer one za dodatne uređaje poput pametnog sata ili fit narukvice, potom sistemske aplikacije, one koje se stalno koriste, VPN aplikacije, te druge.

 TCL Project Chicago savitljivi telefon 2 Izvor: SmartLife / YouTube @MrMobile

Google je prvu Android 13 beta verziju za developere objavio pre oko mesec dana, pa su zainteresovani mogli da vide šta ih čeka (o novim opcijama čitajte ovde).

Nedavno je izašao i drugi po redu preview, a među novim opcijama se našla i jedna koja bateriju čuva od nepotrebnog trošenja.

Možda će vas zanimati

Radi se o tome da će nova verzija operativnog sistema korisnike upozoravati na pozadinske aplikacije koje bespotrebno crpe energiju.

Zahvaljujući tome će svi moći da preduzmu potrebne mere da bi im baterija potrajala što duže.

Iako su baterije za pametne telefone napredovale poslednjih godina, kupce i dalje brine dužina trajanja po jednom punjenju. Pored povećanog kapaciteta i većih brzina punjenja, korisne su i opcije koje stižu s operativnim sistemom, a kako bi dodatno sačuvale energiju. Zato je Google odlučio da stane na put pozadinskim aplikacijama koje troše bateriju.

To ne znači da će Android 13 magično rešiti sve probleme u vezi s baterijama, posebno na starijim uređajima koji se napajaju uz pomoć ćelija koje nisu u savršenom stanju (pored toga stariji telefoni duže čekaju na novu Android verziju, ako su uopšte kompatibilni).

9to5Google piše da će nova Android verzija prikazivati obaveštenje kada neka od aplikacija troši mnogo baterije, a notifikacija se neće pojavljivati tokom aktivnog korišćenja aplikacije, već samo kad korisnik završi s njom, a potrošnja se nastavi u pozadini tokom naredna 24 sata.

Neke aplikacije će biti izuzete čak iako pojačano troše bateriju kada se zatvore, na primer one za dodatne uređaje poput pametnog sata ili fit narukvice, potom sistemske aplikacije, one koje se stalno koriste, VPN aplikacije, te druge.

Ističe se da je Android 13 još na početku, pa ostaje da se vidi kako će funkcije za štednju baterije delovati u praksi. Prva javna beta verzija se očekuje sredinom maja.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA