BRŽE DO VIŠE MEMORIJE NA SVAKOM TELEFONU: Google ima rešenje i automatski će brisati neke aplikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRŽE DO VIŠE MEMORIJE NA SVAKOM TELEFONU: Google ima rešenje i automatski će brisati neke aplikacije

Još uvek se ne zna kako će se opcija prikazivati na Android telefonima, ali se pretpostavlja da bi mogla da se smesti pored "uninstall" polja koje se pojavljuje kada se pritisne na ikonicu neke aplikacije.

 Android telefon aplikacije Izvor: Smart Life/ Pexels/ Lisa Fotios

Google radi na alatki za Android koja bi korisnicima trebalo da omogući da "arhiviraju" određene aplikacije i na taj način oslobode prostor na telefonu.

To znači da će svaka aplikacija s novom opcijom moći delimično da se deinstalira, što bi trebalo da smanji prostor koji zauzima za oko 60%, a da je ne ukloni s uređaja.

Možda će vas zanimati

Aplikacija koja je označena za arhiviranje kreira novi APK koji se zove "arhivirani APK" i mnogo je manji od običnog.

Novi, smanjeni APK čuva sve podatke sve dok korisnik ne odluči da ponovo koristi aplikaciju, nakon čega je vraća u originalnu veličinu.

Sveža funkcija će developerima postati dostupna s Bundletool 1.10, ali neće raditi sve dok je Google ne objavi svima, što se očekuje u drugoj polovini 2022. godine. Još uvek se ne zna kako će se opcija prikazivati na Android telefonima, ali se pretpostavlja da bi mogla da se smesti pored "uninstall" opcije koja se pojavljuje kada se pritisne na ikonicu neke aplikacije.

Pogledajte video:

Novi APK
Izvor: Smart Life/ @Technology News Live

Arhivirani APK bi mogao da bude vrlo koristan, budući da prostora za skladištenje često manjka. Mnogi na svojim telefonima čuvaju i one aplikacije koje retko, ili nikada, ne koriste, a u slučaju da im zatrebaju. Naviku da čuvamo nepotrebne stvari smo preselili i u digitalni život, pa bi ovakve opcije mogle da nam pomognu. Aplikacije koje se ne koriste zauzimaju prostor, a arhiviranje i ponovno aktiviranje bi moglo da bude brže i lakše od začaranog kruga instaliranja i brisanja (pored toga troši i manje mobilnog interneta).

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA