STIŽE NOVI ANDROID, ALI SAMO ZA DVA TIPA UREĐAJA! Već se hvale nove funkcije, poseban fokus je na većim ekranima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE NOVI ANDROID, ALI SAMO ZA DVA TIPA UREĐAJA! Već se hvale nove funkcije, poseban fokus je na većim ekranima

Kada je Lenovo u pitanju, novi softver nije iznenađenje, budući da P12 Pro tablet već podržava beta verziju Android 12L.

 Android 12L Izvor: Smart Life/ Google

Samsung, Lenovo i Microsoft su prvi proizvođači koji će isporučivati modele s Android 12L – novom verzijom operativnog sistema koja je bolje optimizovana za tablete i sklopive uređaje.

Proizvodi s novom varijantom operativnog sistema bi trebalo da se pojave do kraja 2022. godine.

Možda će vas zanimati

Kada je Lenovo u pitanju, to i nije iznenađenje, budući da P12 Pro tablet već podržava beta verziju Android 12L.

Nije sigurno koje će uređaje s novim softverom ponuditi druga dva proizvođača – pretpostavlja se da će to biti Microsoft Surface Duo 2, te neki od Samsung Galaxy Tab tableta ili Z Fold telefona.

Android 12L ima više funkcija koje su namenjene za veće ekrane – na primer onu koja brza podešavanja (quick tiles) odvaja od notifikacija, taskbar koji omogućava da se dve aplikacije pokreću istovremeno, opcije za podešavanja u dve kolone, te drugo.

Padajući meni s obaveštenjima, notifikacije, Quick Settings panel, Home Screen, nedavno zatvorene aplikacije i glavni meni s aplikacijama prilagođeni su većim ekranima. Google aplikacije su optimizovane za prikaz interfejsa na velikom prostoru i uglavnom u dve kolone.

Tu je i nova opcija brzog prelaska s aplikacije na aplikaciju, kroz taskbar koji se nalazi na dnu ekrana, te podseća na Windows 11 ili MacOS taskbar. Sve aplikacije iz Google ekosistema prilagođene su da se prikazuju na podeljenom ekranu, lako se prebacuju u plutajući mod, a dodatne opcije se šire i skupljaju u zavisnosti od toga kolika je veličina prozora.

Pogledajte video:

Android 12L - sve nove opcije
Izvor: Smart Life/ @9to5Google

Android 12L če se dakle pojaviti samo na određenim uređajima, ali se očekuje da će buduće Android verzije prihvatiti njegova UI poboljšanja, što znači da bi i Android 13 uskoro mogao više da odgovara većim ekranima.

Više o verziji Android 12L čitajte ovde.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA