META VIŠE NIJE U PRVIH DESET NAJUSPEŠNIJIH KOMPANIJA: Pada broj korisnika, s njim i vrednost deonica | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

META VIŠE NIJE U PRVIH DESET NAJUSPEŠNIJIH KOMPANIJA: Pada broj korisnika, s njim i vrednost deonica

Meta je od trećeg do četvrtog kvartala prošle godine izgubila oko milion dnevnih korisnika, a objava je dovela do toga da vrednost deonica za samo jedan dan padne još 26,4%.

 Facebook Izvor: Smart Life/ Unsplash/ Brett Jordan

Nakon što je početkom 2022. godine počela da beleži pad u vrednosti deonica, Meta više nije među prvih deset najvrednijih kompanija.

Akcije su od 1. januara 2022. godine pale za čak 40%, a kompanija je nedavno objavila i da broj korisnika opada po prvi put od kad se Facebook pojavio.

Možda će vas zanimati

Meta je od trećeg do četvrtog kvartala prošle godine izgubila oko milion korisnika, a objava je dovela do toga da vrednost deonica za samo jedan dan padne još 26,4%.

To znači da je kompanija ostala bez 240 milijardi dolara, što je najveći dnevni gubitak u čitavoj američkoj korporativnoj istoriji. Nije izgubila samo Meta, već i izvršni direktor Mark Cukerberg – trenutno vredi 78,8 milijardi dolara, što je za 46 milijardi manje nego na početku godine.

Facebook (Meta) je danas na 11. mestu kada je lista najvrednijih kompanija u pitanju, dok je na prvom i dalje Apple. Drugo zauzima Microsoft, treće pripada kompanija Aramco, na četvrtom je Alphabet, na petom Amazon, dok je šesto pripalo kompaniji Tesla. Posle nje ide Bershire Hathaway, pa Nvidia i TSMC, dok deseto mesto danas zauzima Tencent.

Facebook pad deonica
Izvor: Smart Life/ @DW News

Evo liste:

 1. Apple
 2. Microsoft
 3. Aramco
 4. Alphabet
 5. Amazon
 6. Tesla
 7. Berkshire Hathaway
 8. Nvidia
 9. TSMC
 10. Tencent
 11. Meta

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA