TRAMP NAPRAVIO "NOVI" TWITTER: Stiže Truth Social, jedina "iskrena" društvena mreža | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRAMP NAPRAVIO "NOVI" TWITTER: Stiže Truth Social, jedina "iskrena" društvena mreža

Oni koji su bacili pogled na Truth Social kažu da razlika u odnosu Twitter skoro da nema, što može da se tumači kao počast, ali i kao plagiranje.

 Trampova društvena mreža Truth Social Izvor: Smart Life/ Truth Social

Bivši američki predsednik Donald Tramp uskoro lansira novu društvenu mrežu, godinu dana nakon što je proteran s platformi Facebook, Twitter, te s YouTube kanala.

U pitanju je Truth Social koja je najavljena još početkom 2022. godine, a kreatori obećavaju sadržaje bez cenzure.

Možda će vas zanimati

Dobro je poznato koliko je Tramp voleo Twitter, a dugo je na toj mreži uživao zaštitu, budući da ova štedi političare.

Oni koji su bacili pogled na Truth Social kažu da razlika u odnosu Twitter skoro da nema, što može da se tumači kao počast, ali i kao plagiranje.

Nedavno se proneo glas o prvom postu na novoj mreži, a javnost je o tome saznala upravo sa Twitter platforme, nakon što je sin bivšeg američkog predsednika objavio vest. Ekskluzivna najava je uzbudila nekoliko desetina hiljada korisnika, ali nije sigurno da je to dovoljno da se nova platforma vine u internet nebesa. Slike prvog posta je podelilo još nekoliko Trumpovih poštovalaca, pa već tu mogu da se vide sličnosti s platformom Twitter.

Tramp je potpuno praznu društvenu mrežu pozdravio rečima „Spremite se! Uskoro ćete ponovo čitati vašeg omiljenog predsednika“. Post je lajkovalo oko 50 drugih korisnika, što znači da je Truth Social stigao i do beta testera, a kako bi se valjda dobro spremio za lansiranje koje je zakazano za 21. februar. Testeri iOS aplikaciji mogu da pristupe preko TestFlight proizvoda kompanije Apple, koji developeri koriste pre nego što svoje aplikacije pošalju u App Store.

Nova Trampova mreža nije bez konkurencije, budući da se Parler i Gettr već neko vreme reklamiraju „kao forumi koji garantuju slobodu govora“, a izvršni direktori ovih kompanija kažu da su spremni za konkurenciju.

Truth Social
Izvor: Smart Life/ @The Young Turks

Trampovi sledbenici se odavno žale da njihovi stavovi nisu dobrodošli na tradicionalnim socijalnim platformama, pa ostaje da se vidi hoće li se pridružiti novoj mreži, te da li će Truth Social postati kontroverzna kao na primer Parlor, koji se u Sjedinjenim Američkim državama od početka dovodi u vezu s govorom mržnje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA