APPLE OMOGUĆIO PREUZIMANJE APLIKACIJA PREKO DIREKTNOG LINKA: Rešenje za sadržaje koji nisu za javnu upotrebu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APPLE OMOGUĆIO PREUZIMANJE APLIKACIJA PREKO DIREKTNOG LINKA: Rešenje za sadržaje koji nisu za javnu upotrebu

Nova funkcija bi pre svega trebalo da smanji opterećenje u okviru App Store, te da iz rezultata pretraživanja skloni aplikacije koje nisu namenjene svim korisnicima.

 Apple App Store Izvor: Smart Life/ Pexels/ Brett Jordan

Neke aplikacije su napravljene za posebne organizacije, događaje ili istraživanja koja obuhvataju specifične grupe, a Apple je omogućio da se ovakvi sadržaji u online prodavnici od sada preuzimaju preko direktnog linka.

Nova funkcija bi pre svega trebalo da smanji opterećenje u okviru App Store, te da iz rezultata pretraživanja skloni aplikacije koje nisu namenjene svim korisnicima.

Možda će vas zanimati

Korisnici će takvim App Store aplikacijama (unlisted apps) od sada moći da pristupaju direktno, preko linka koji dobijaju od onoga ko im šalje softver.

Ukoliko developer smatra da njegov sadržaj nije za javnu upotrebu, može da pošalje zahtev preko Apple web sajta da se ovaj distribuira kao unlisted.

Ako Apple odobri zahtev, aplikacija se neće pojavljivati u kategorijama, preporukama i rezultatima pretraživanja u okviru App Store. Pored direktnog linka, unlisted softver će moći da se preuzima i sa Business i School Manager platformama, a iz kompanije ističu da je nova metoda distribucije savršena za aplikacije koje su namenjene specifičnim grupama i projektima. Napominje se da ovo nije zamena za TestFlight proces, budući da softveri koji su u beta fazi testiranja neće moći da se distribuiraju kao unlisted aplikacije.

App Store aplikacije
Izvor: Samrt Life/ @Jared Davidson

Izmenom su obuhvaćene i nove, te aplikacije koje su već neko vreme u prodavnici. Jednom kada je neka aplikacija prihvaćena, sve buduće verzije koje developer objavi automatski idu u unlisted aplikacije. Na ovaj način se olakšava distribucija softvera koji nisu za javnu upotrebu, te se smanjuje gužva u rezultatima pretraživanja, što na kraju poboljšava korisničko iskustvo.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA