PINTEREST SPREMA NAMEŠTAJ U PROŠIRENOJ REALNOSTI: Kako da isprobate da li se kauč uklapa u vaš dom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PINTEREST SPREMA NAMEŠTAJ U PROŠIRENOJ REALNOSTI: Kako da isprobate da li se kauč uklapa u vaš dom

Isprobavanje proizvoda u proširenoj realnosti se sada proširilo i na nameštaj, pa zainteresovani mogu da „izmere“ da li se neki kauč, fotelja, te drugi komadi, uklapaju u njihove enterijere, a pre nego što posete fizičku prodavnicu.

 Pinterest nameštaj Izvor: Smart Life/ Pinterest

Pinterest je pre nekoliko godina predstavio „try-on“ funkciju za kozmetičke proizvode, a u pitanju je opcija koja omogućava da se šminka isproba pre kupovine.

Isprobavanje proizvoda u proširenoj realnosti se sada proširilo i na nameštaj, pa zainteresovani mogu da „izmere“ da li se neki kauč, fotelja, te drugi komadi, uklapaju u njihove enterijere, a pre nego što posete fizičku prodavnicu.

Možda će vas zanimati

Funkcija je trenutno dostupna u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, pa se čeka da stigne i u druge delove sveta.

Kao i kod try-on funkcije za šminku, i komadi nameštaja mogu da se kupuju direktno sa platforme, pa korisnik može da ih stavi u korpu čim odluči da mu neki predmet odgovara.

Pinterest ipak nije prvi koji je u kupovinu uključio i proširenu realnost – Ikea je još 2017. godine predstavila AR aplikaciju koja korisnicima preporučuje nameštaj na osnovu prethodnih pretraga i interesovanja, te im omogućava da vide kako se uklapa u njihov prostor. Platforma za deljenje fotografija se sada priključuje tom trendu, budući da je korisnici najviše i posećuju zbog ideja za uređenje doma.

Interaktivni pinovi su prednost za prodavce nameštaja, ali i Pinterest ima koristi od opcija za AR kupovinu, između ostalog i zbog toga što kreatorima pruža nove načine za pravljenje sadržaja, a samim tim i za zaradu – vrlo lako možemo da zamislimo neki post koji prikazuje kako je sređen neki dom, a preko AR pinova koji posetiocima omogućavaju da prikazani nameštaj isprobaju i u svojoj kući, te ga na kraju kupe.

Proširena realnost u poslovanju
Izvor: Smart Life/ @Bernard Marr

Pinterest ovim potezom dublje ulazi u svet online prodaje, budući da se broj try-on pinova sa 14 hiljada povećao na 80 hiljada. Neki već spekulišu da merka svoje mesto u Metaverzumu, gde će se sve kupovati upravo u virtuelnoj i proširenoj realnosti. Naravno, ako se Metaverzum ideja ikada ostvari.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA