QUALCOMM I MICROSOFT RADE NA ČIPOVIMA ZA PROŠIRENU REALNOST: Budućnost interneta i Metaverzum | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

QUALCOMM I MICROSOFT RADE NA ČIPOVIMA ZA PROŠIRENU REALNOST: Budućnost interneta i Metaverzum

Iz kompanije Qualcomm kažu da je u pitanju saradnja koja će ubrzati prihvatanje AR hardvera i softvera širom cele industrije.

 Mark Cukerberg Metaverzum Oculus VR.png Izvor: SMARTLife / Facebook

Kompanije Qualcomm i Microsoft su na CES 2022 iznenadili sve prisutne, a nakon što su objavile da veruju u Metaverzum.

Ta vera ih je motivisala da sklope partnerstvo, kako bi udruženim snagama tražili rešenja koja bi mogla da ubrzaju prihvatanje proširene stvarnosti među korisnicima.

Možda će vas zanimati

Rezultati saradnje su već vidljivi u čipu koji pokreće HoloLens 2, a uskoro bi mogla da se proširi na proizvodnju čipova koji su fokusirani na tehnologiju proširene stvarnosti.

Zahvaljujući njima bi Metaverzum mogao da se raširi brže, jer će omogućiti proizvodnju novih AR naočara, te drugih uređaja za proširenu realnost.

Iz kompanije Qualcomm kažu da je u pitanju saradnja koja će ubrzati prihvatanje AR hardvera i softvera širom cele industrije.

Microsoft s druge strane tvrdi da im je cilj da inspirišu druge - i pojedince i kompanije, te da tako osiguraju budućnost Metaverzuma. U tome bi mogao da pomogne i Qualcomm Snapdragon Spaces koji između ostalog služi i za smeštanje objekata u proširenoj realnosti.

Metaverzum nam je izgleda sve bliže, pa bi društvene mreže uskoro mogle potpuno da se promene, budući da će se korisnici preseliti u svet proširene realnosti.

Nova platforma
Izvor: Smart Life/ @Snapdragon

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Ovo su jako opasne stvari. Nadam se da priroda ovo nece dozvoliti! Druzite se uzivo, okupljajte svoju porodicu i familiju, svoje prijatelje i drugare, pijte kafu sa svojim komsijama i komsinicama, kafa i jeste data zbog druzenja, da imate povod, da nekoga pozovete - priroda je mislila na sve. Rukujte se; to je osnovna stvar, ponekad dodirnite nekoga, nece se niko naljutiti, dodir je kljuc. Priroda sve pokazuje ko hoce da vidi.