SRPKINJA OSVAJA EVROPU INOVACIJAMA: Spaja fizički i virtuelni svet u hologramskom performansu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRPKINJA OSVAJA EVROPU INOVACIJAMA: Spaja fizički i virtuelni svet u hologramskom performansu

U toku događaja posetioci će moći da slobodno prošetaju velikim prostorom čiji je enterijer umetnička instalacija koja prikazuje raj, te da gledaju hologramske performanse njujorških burlesknih umetnika i umetnica.

 Immersive Reality Studios Stockholm Izvor: Smart Life/ Immersive Reality Studios Stockholm

Stokholm nazivaju Silicijumskom dolinom Evrope, a u pitanju je grad sa najviše uspešnih startapa po glavi stanovnika - u njemu je mesto pronašao i novi kulturni centar koji vodi preduzetnica i rediteljka Maja Maletković.

U pitanju je Immersive Reality studios Stocholm, kulturna institucija koja će ponuditi inovativne događaje iz oblasti kulture i zabave koji se oslanjaju na savremene tehnološke trendove.

Možda će vas zanimati

Prvi događaj je planiran za 17. mart – EDEN: The Immersive Dinner Experience sa Susanne Bartsch.

U pitanju je hibridni događaj koji spaja nekoliko dešavanja na prostoru od 600 metara kvadratnih.

U toku događaja posetioci će moći da slobodno prošetaju velikim prostorom čiji je enterijer umetnička instalacija koja prikazuje raj, kao i da gledaju hologramske performanse najboljih njujorških burlesknih umetnika i umetnica, potom da jedu i piju "eksponate“ koji se nalaze oko njih.

Najava Metaverzuma kompanije Meta (nekada Facebook) je skrenula pažnju na ovo tržište i njegov veliki potencijal, ali i napravila pometnju - pre svega zato što se imerzivni sadržaj (integracija i interakcija fizičkog i virtuelnog sveta) sada vezuje uglavnom za VR uređaje, ali je mnogo više od toga.

Pre svega, imerzivno je način na koji se nekom sadržaju pristupa i on može biti u različitim formama, uglavnom se koriste savremene tehnologije poput holograma, pretvaranja nepravilnih objekata u površine na koje se projektuju video sadržaji (project mapping), VR uređaja, ali imerzivan sadržaj obuzima sva čula, pa može biti i interaktivni performans koji se dešava uživo.

To znači da će Immersive Reality studios Stocholm događaje organizovati uživo, ali će u njih integrisati visokotehnološke elemente. Na taj način se publici koja još nije navikla na upotrebu ovakve tehnologije omogućava da se upozna i sa tehnologijom, ali i sa umetnicima koji stvaraju u novim medijima.

Ovaj vid umetničkih događaja već je uveliko aktuelan u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta - imerzivna izložba Van Gogogovih slika je vrlo popularna.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA