STIŽE NOVA BEŽIČNA MREŽA: Wi-Fi 6 Release 2 za bolje konekcije na javnim mestima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE NOVA BEŽIČNA MREŽA: Wi-Fi 6 Release 2 za bolje konekcije na javnim mestima

Od početka pandemije povećala se potreba za većom brzinom obrade podataka, što traži stabilnu komunikacionu mrežu – internet bez prekida i pauza, bez smetnji.

 WiFi znak Izvor: Smart Life/ Unsplash/ Paul Hanaoka

Budući da veći deo građana vreme provodi kod kuće, Wi-Fi je još više dobio na značaju – još se od početka 2021. govori o šestoj generaciji WI-Fi mreže koja je donela veću brzinu i efikasnost.

Wi-Fi 6 se od početka fokusira i na objekte u kojima je intenzivnija cirkulacija ljudi (na primer aerodromi, bolnice, tržni centri), budući da rešava probleme zagušenog protoka.

Možda će vas zanimati

Od početka pandemije povećala se potreba za većom brzinom obrade podataka, što traži stabilnu komunikacionu mrežu – internet bez prekida i pauza, bez smetnji.

Wi-Fi alijansa je sada najavila još jednu verziju bežične mreže – Wi-Fi 6 Release 2 – a cilj nije da se ubrzaju performanse, već da se optimizuju konekcije, posebno na mestima s većim protokom ljudi.

Tako je Wi-Fi 6 postao „Release 1“, a Wi-Fi 6 verovatno „Release 1,5“. Release 2 je stigao 5. januara 2022, a ističe se da se ne tiče pojedinačnih korisnika, bar ne direktno. To znači da se fokusira na mesta s većim brojem internet konekcija, što bi na primer moglo da koristi kancelarijama s velikim brojem zaposlenih, ali i hotelima, te svim prostorima u kojima je mnogo onih kojima je internet neophodan.

Novi Release 2 je kompatibilan sa MU-MIMO uplink konekcijama, što je na primer korisno za Zoom sastanke – to jest za situacije kada se veći broj učesnika nekog online skupa priključuje s istog mesta, te pokreće kamere na svojim uređajima. Za dobar kvalitet nije potreban samo odličan protok, već i pouzdana konekcija. Upravo tu Wi-Fi 6 Release 2 stupa na scenu.

WiFi 6 za početnike
Izvor: Smart Life/ @Power Cert

Pored toga Wi-Fi 6 Release 2 donosi nove alate koji pomažu u pametnijem korišćenju energije – sve je više uređaja koji se automatski povezuju na internet, a nisu svi kontrolisani od strane ljudi. Takvi uređaji su „nezavisni“, a WiFi 6 Release 2 se stara da troše manje energije, a tako što ih „uspavljuje“ kada njihove usluge nisu neophodne.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

U sustini nista?