IMA 300.000 PRATILACA NA INSTAGRAMU, 91 godinu i za svoj umetnička dela koristi MS Paint | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMA 300.000 PRATILACA NA INSTAGRAMU, 91 godinu i za svoj umetnička dela koristi MS Paint

Mnogi od nas započeli su svoje crteže u Paint aplikaciji, ali se tu najveći broj aktivnosti i završava, međutim ne za svakoga.

 Zaera plaža Izvor: SmartLife / Instagram / @conchagzaera

Sa svojih 91 godinu Konča Garsija Zaera iz Valensije u Španiji pravi prava mala umetnička dela u Windows Paint aplikaciji, što je posebno impresivno samo po sebi. I dok umetnici koriste Adobe Illustrator i slične ozbiljne alate, gospođa Zaera i dalje uživa u 35 godina staroj Microsoft Paint aplikaciji.

Možda će vas zanimati

Pre 12 godina, Zaera je dobila računar od svoje dece, a pošto joj je muž bio bolestan, provodila je mnogo vremena kod kuće brinući o njemu. Iako je planirala da uzme časove slikanja i nauči da slika sa bojom, to se nikada nije ostvarilo, jer kod kuće nikada nije imala uslova za to. Umesto boje, ona je prešla na Paint, aplikaciju koja je bila dostupna na njenom Windows 7 računaru.

Razglednice kao inspiracije

Prve inspiracije bile su razglednice koje joj je muž slao tokom godina. Na početku Zaera je crtala kuće i planine, da bi njeni kasniji radovi postali kompleksniji i zahtevniji. Ono što je neverovatno je nivo detalja koje je ona postigla u svojim crtežima, a preko kojih je skupila preko 300.000 pratilaca na Instagram mreži.

Nestvarni Paint crteži
Izvor: YouTube / Uplifting Feed

Svaki alat je poseban u rukama umetnika

Ovo je pravi dokaz da je MS Paint samo alat, kao i bilo koji drugi, a način na koji ćete ga iskoristiti ipak zavisi od korisnika, a gospođa Zaera je pravi primer za to. Pogledajte njenu Instagram stranicu i uverite se sami, a ako hoćete da saznate nešto više, ona ima i Wikipedia stranu koja je opisuje kao jednog od najpoznatijih španskih "piksel umetnika".

Koji su vaši najbolji dometi u MS Paint-u?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA