Photoshop i Illustrator su sad DEO Word i PowerPoint aplikacija! (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Photoshop i Illustrator su sad DEO Word i PowerPoint aplikacija! (VIDEO)

Eto nama jedne vrlo zanimljive “kolaboracije“, koja će u budućnosti postati prisnija i opširnija.

  Izvor: Promo / Microsoft
Photoshop, Illustrator Add-in Word, PowerPoint dokumenti (MobIT)
Izvor: Adobe Creative Cloud

Među kompanijama Microsoft i Adobe ima puno sličnosti. Ona najuočljivija svakako je suverena dominacija u pojedinim oblastima u odnosu na konkurenciju.

Otuda je spoj poslovnog i kreativnog, suštine i forme, nekako prirodan, o čemu svedoči i partnerstvo, ozvaničeno u martu ove godine.

Možda će vas zanimati:

Povremeno se mogu čuti i glasine o akviziciji Adobe-a od strane Microsoft-a, o čemu je bilo reči u Forbes izdanjima krajem prošlog meseca (septembar 2019), kad je firma iz San Hozea (Adobe) figurativno procenjena na 260 milijardi dolara.

Da li će se pripajanje desiti može samo da se nagađa, ali je ozvaničeno da će se u međuvremenu neke funkcije Photoshop i Illustrator programa integrisati u programe tj. aplikacije Office 365 paketa.

Već nekoliko godina je, u okviru Creative Cloud Libraries platforme, moguće pristupiti jedinstvenoj bazi dodataka za različite Adobe programe. Po istom principu, uskoro će korisnici Word i PowerPoint Microsoft alatki, moći da u svoj dokument ili prezentaciju, uvezu određeni sadržaj (logotip, boju, stilizovana slova…) iz Illustrator tj. Photoshop sveta.

Iako još uvek nisu objavljeni detalji o konkretnom načinu ove integracije, verovatno će ona biti ponuđena kao Add-in za Office, kao što je već slučaj sa Acrobat alatkom.

Približava se godišnja Adobe Max konferencija u Los Anđelesu (od 4. do 6. novembra), odakle treba očekivati, pored krupnih objava, malo konkretnije novosti i na ovu temu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA