WHATSAPP UVEO ENKRIPCIJU I ZA REZERVNE PODATAKE: Čuvanje i prebacivanje poruka, slika i klipova postalo sigurnije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WHATSAPP UVEO ENKRIPCIJU I ZA REZERVNE PODATAKE: Čuvanje i prebacivanje poruka, slika i klipova postalo sigurnije

WhatsApp korisnici će sada moći da otpreme svoje podatke za cloud na siguran način, a sve kako bi iste prebacili i na druge uređaje.

  Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Alexander Shatov

Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanja, WhatsApp, radi na novoj tehnologiji koja će dozvoliti korisnicima da nezavisno enkriptuju svoj sadržaj na cloud platformi. 

Ova opcija je već dostupna Android korisnicima koji imaju beta verziju aplikacije 2.21.15.5 na svojim pametnim uređajima.

Možda će vas zanimati:

Korisnici koji odluče da koriste novu opciju će moći da otpreme istoriju svojih razgovora i ostali medijski sadržaj (backup) bez bojaznosti da će neko moći da pristupi istim pošto će sve te informacije biti enkriptovane. Ipak, ukoliko zaboravite lozinku ili 64-digit ključ za pristup tom sadržaju, čak ni WhatsApp nema tu mogućnost da otključa ulaz ka vašim podacima kako bi ih povratio. Ako želite da isprobate novu opciju to možete da uradite uz pomoć beta verzije te aplikacije koja se nalazi u Google Play Store prodavnici, prenosi news18.

Pored toga, WhatsApp je počeo da testira i podršku za više uređaja, o kojoj ste već mogli da čitate. Nova opcija će dozvoliti prenos istorije poruka između mobilnih operativnih sistema, kao i sinhronizaciju između dva uređaja. Čak je i ta opcija sada dostupna na beta verziji, a ona će biti odlična uz mogućnost da bezbedno otpremite vašu istoriju na cloud-u, dok njihovo istovremeno plasiranje jasno ukazuje da su napravljene da ih u "paru" koristite. 

WhatsApp je dodao da će svi uređaji dobiti isti nivo end-to-end (E2E) enkripcije i bezbednosti jednom kada podese svoj nalog na primarnom uređju.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA