METEŽ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Prepucavanje WhatsApp, Signal i Telegram aplikacija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

METEŽ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Prepucavanje WhatsApp, Signal i Telegram aplikacija

Koju aplikaciju za dopisivanje vi koristite?

  Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Adem AY

Popularna aplikacija za dopisivanje WhatsApp je konačno implementirala sporne uslove korišćenja zbog kojih se digla ogromna prašina.

Oni su stupili na snagu 15. maja, svi korisnici koji nisu prihvatili nove uslove polako će gubiti osnovne funkcije kao što su obavljanje poziva i slanje poruka.

Možda će vas zanimati:

Kada je WhatsApp početkom godine predstavio nove uslove korišćenja, ni slutili nisu da će izazvati negativnu reakciju kod pojedinih korisnika, koji su potom odlučili da napuste istu i da pređu na druge slične aplikacije za dopisivanje kao što su Telegram i Signal. Upravo je Telegram poneo titulu najpopularnije aplikacije u januaru, može se reći da ih je WhatsApp poprilično pogurao ka vrhu.

Sa novim uslovima korišćenja WhatsApp aplikacije, stigla je i nova runda sukoba na realaciji Telegram - WhatsApp i Signal - WhatsApp. Nije ništa neubičajno da popularni brendovi na svojim društvenim mrežama u negativnom kontekstu spominju svoje rivale, uglavnom je cela razmena šaljivog tona, a čini se da poslednja razmena između Telegram, WhatsApp i Signal aplikacija pokazuje da između tih kompanija ima dosta "zle krvi".

Sve je počelo kada je Telegram podelio na svom zvaničnom Twitter nalogu fotografiju na kojoj je prikazana istorija Recycle Bin ikonice, sa tim što je poslednja kanta za smeće koja predstavlja 2021. godinu na sebi imala znak WhatsApp aplikacije, dok se u njoj našla ikonica Facebook-a.

Posle nekoliko sati, WhatsApp je odgovorio komentarom na tu objavu svojim mimom (meme). Oni su poručili da Telegram krije da njihova aplikacija nema uključenu end-to-end enkripciju (E2E). Ukoliko niste znali, Telegram ne koristi tu vrstu zaštite na standardnim razgovorima, te ukoliko želite da uključite end-to-end enkripciju potrebno je da osposobite opciju Secret Chats.

Telegram je odgovorio na te tvrdnje istakavši da "korisnici znaju kako stvari funkcionišu" i da imaju pristup izvornom kodu (open source) njihove aplikacije to i da pokažu. Oni su podelili i fotografiju na kojoj tvrde da Google, Apple i WhatsApp mogu da pristupe sadržaju poruka korisnika WhatsApp aplikacije.

U potpuno drugoj objavi, WhatsApp je još jednom pokušao da objasni nove uslove korišćenja svojim korisnicima. Napomenuli su da ne mogu da vide lične poruke i da neće brisati naloge ukoliko ne prihvatite uslove do 15. maja. Već smo napomenuli da će postepeno limitirati tu aplikaciju svim korisnicima koji ne prihvate nova pravila. 

Na njihovu objavu se nadovezao Signal koji je parafrazirao objavu WhatsApp-a, ali su napomenuli da je "odličan dan da se okrenete ka privatnosti".

Iako je zabavno videti kako se ove platforme prepucavaju na društvenim mrežama, veoma je važno izabrati pravu aplikaciju za dopisivanje. Upravo zbog toga smo vam sastavili galeriju popularnih aplikacija za dopisivanje i šta sve one prikupljaju od ličnih informacija korisnika.

Ukoliko ste razmišljali da napustite WhatsApp aplikaciju, pogledajte kako detaljno izbrisati istu, ali i koja besplatna aplikacija će vam pomoći u transferu

Anketa

Da li ćete prihvatiti nove WhatsApp uslove korišćenja?

  • Neću prihvatiti, naći ću alternativu

    43.91% (472)

  • Prihvatiću nove uslove

    37.77% (406)

  • Već sam izbrisao WhatsApp, koristim drugu aplikaciju

    18.32% (197)

Da li ćete prihvatiti nove WhatsApp uslove korišćenja?

Rezultati

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA