AKO JE I VAS GMAIL IZLOGOVAO: Google potpuno promenio Gmail, ukinuo Hangouts i dodao nekoliko novih opcija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO JE I VAS GMAIL IZLOGOVAO: Google potpuno promenio Gmail, ukinuo Hangouts i dodao nekoliko novih opcija

Mnogim korisnicima je tokom noći aktiviran novi Gmail i to je jedini razlog zašto su morali da ukucaju svoju lozinku opet.

  Izvor: SmartLife / Google

Kompanija Google je mnogim korisnicima i u Srbiji tokom noći (10. jun) aktivirala novi Gmail zbog čega su izlogovani sa svojih naloga i morali su ponovo da ukucaju lozinku.

Google je to učinio kako bi omogućio učitavanje novog Gmail interfejsa, koji je promenjen dizajnerski, ali i funkcionalno.

Možda će vas zanimati

Korisnici će prvo sa leve strane imati priliku da vide novi izgled čet opcija.

Hangouts se sad zove Chat i integralni je deo Gmail interfejsa. Svi koji imaju Hangouts aplikaciju i dalje će moći da je koriste uobičajeno, ali oni koji koriste samo Gmail i za četovanje sa kolegama ili prijateljima će videti novi interfejs.

Uvedene su Sobe tj. Rooms ili Prostorije (ako ih je Google preveo na srpski), u koje je smeštena svaka grupna konverzacija. U tom delu je došlo i do najveće promene, jer je izmenjen izgled svega - od načina prikaza četova, fajlova koji se dele, pa i izgleda podeljenih linkova.

Prozor za grupni čet tj. Room sad ima tri kartice - Chat, Files i Tasks. Ova promena se tiče Google G Suite ponude u ovom trenutku, ali će biti aktivna uskoro i korisnicima regularnih Gmail naloga.

Osim toga Meet je sada smešten na smo dno Chat prozora i omogućava direktno video i glasovno pozivanje kako pojedinačnih tako i korisnika u grupi. Meet je sklopljen, pa se interfejs prikazuje tek nakon što to korisniku zatreba.

Pojedinačni četovi su dobili više prostora jedni između drugih i zahvataju najveći deo levog dela Gmail interfejsa. Sad ih je lakše razlikovati i lakše se pronalaze na brzinu.

Korisnici su izlogovani da bi im se učitao novi Gmail interfejs!

SmartLife

Compose an email dugme je sada mnogo manje i pomereno udesno, a promenjen mu je i dizajn u potpunosti - više podseća na plutajuća dugmad, ali se ne može pomerati, makar ne za sada.

Svim korisnicima, kojima je aktiviran novi Gmail, osim zahteva da ponovo ukucaju loziku, kako bi se interfejs potpuno osvežio, Google će i ukazati na te novine posebnim panelom, kroz koji će biti u prilici da vide sve novitete, koje sad Gmail ima.

Ova promena aktivna na mobilnim Android i iOS telefonima i na web-u, a svi Hangouts korisnici uskoro će biti preusmereni isključivo na Gmail aplikaciju i Hangouts će polako biti ugašen. Za poslovne korisnike to se već desilo, dok će privatnim korisnicima uskoro biti ugašeno pozivanje preko Hangouts aplikacije, a zatim će ona, kao i za G Suite, biti ugašena i integrisana u Gmail.

Pogledajte kako izgleda novi Gmail na internetu:

Pogledajte i kako izgleda novi Gmail na telefonima i Hangouts promene:

Da li je i vama već aktiviran novi Gmail?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beogradska seljačina

Skinuo Gmail za iPh8, veličina 280MB. Leb' te ...

someone

Imali su GTalk koji su prebacili u Hangouts i smislili još hljadu aplikacija za četovanje koje su gasili i pre nego što su pošteno istestirane. Sada hoće da ugase jedinu aplikaciju koja je opstala pored svih njihovih izuma za četovanje a to je Hangouts, svašta.