LAKŠA IZMENA OFFICE FAJLOVA I KROZ GMAIL: Google najzad unapredio rad sa Microsoft dokumentima u svom mejl klijentu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAKŠA IZMENA OFFICE FAJLOVA I KROZ GMAIL: Google najzad unapredio rad sa Microsoft dokumentima u svom mejl klijentu

Kvalitetna promena koja će Gmail učiniti još boljim.

  Izvor: MONDO portal.

Kompanija Google je uvela zaista sjajnu promenu koja će olakšati rad svim korisnicima u Gmail-u.

Naime, sada će im biti omogućeno da jednostavije upravljaju sa Microsoft Office dokumentima.

Možda će vas zanimati

Korisnici će moći direktno da upravljaju Office datotekama koje su zakačene na Gmail, kao što to možete raditi u Google Docs ili Sheet files. Iako je Google Workspace (nekada poznatiji kao G Suite, a čiji su deo Google Docs, Sheets, Slides, Meet i Calendar) nudio kompatibilnost sa Microsoft Office fajlovima (Word, PowerPoint i Excel) već neko vreme, svaki dokument ste morali da otvarate preko Google Drive opcije kako biste ga izmenili ili uredili, dok se sadržinu pošte mejla mogli jedino da pogledate.

Često je takva opcija znala da „pukne“ i sporije je radila nego što bi tu istu datoteku skinuli i izmenili na već instaliranom Word-u na vašem računaru. Ipak, novi sistem rada izbacuje nepotrebne korake! Sada možete otvoriti Office fajl i koristiti Google Docseditor preko Gmail-a, kao što biste to radili na tom servisu kojeg bi morali da otvorite u novoj kartici (New Tab). Da stvar bude još bolja, mogućnost menjanja dokumenata ne konvertuje Office podatke u Google Docs, već će vam sačuvati originalan tip dokumenta (format fajla).

Gmail će omogućiti korisnicima da odgovore na originalan mejl i da uključe izmenjenu verziju fajla (koji će biti u Office formatu), bez da isti skinu, izmene, pa ponovo otpreme i stave u mejl. Google radi na tome da Office usluge osposobi da rade što bolje u Google Docs uz pomoć Macro Coverter add-on, koji je dizajniran da pomogne korisnicima u organizaciji i lakšem ubacivanju Excel podataka u Sheets uslugama.

Ta kompanija će u narednoj godini dostaviti bolju orijentaciju dokumentacije i slika za Google Docs, što će omogućiti podacima da imaju i horizontalne i vertikalne strane, zajedno sa slikama postavljenim iza teksta i vodenih žigova. Ipak, te dve opcije su predviđene za narednu godinu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA