ANTIVIRUS KOJI RUDARI KRIPTOVALUTE: Štiti računar i pravi pare u isto vreme | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANTIVIRUS KOJI RUDARI KRIPTOVALUTE: Štiti računar i pravi pare u isto vreme

Na početku samo Ethereum, a potom i ostale kriptovalute!

  Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Thought Catalog

Kompanija NortonLifeLock će uskoro u svoj antivirus Norton 360 implementirati mogućnost da isti rudari kriptovalutu Ethereum.

Ovaj program će postati dostupan već 3. maja izabranoj grupi korisnika, dok svi oni koji poseduju ovu platformu će moći da koriste Norton Crypto za nekoliko nedelja.

Možda će vas zanimati:

Ta kompanija koja pravi softver za bezbednost uređaja želi da na ovaj način promoviše rudarenje, a sve sa ciljem da se zaštiti korisnik i njegov "digitalni život koji se neprestano razvija".

Norton napominje da se prilikom rudarenja kriptovaluta uglavnom gasi antivirus pošto ih sigurnosni programi obično blokiraju, ali će njihov program rudarenja funkcionisati uporedo sa antivirusom.

Norton Crypto će koristiti GPU uređaja kako bi rudario Ethereum, koji korisnici potom mogu da prebace u digitalni novčanik koji se nalazi na cloud-u, sve kako bi se sprečio slučajni gubitak usled kvara hardvera. Portal BleepingComputer napominje da je u poslednjih nekoliko meseci otežano rudarenje kriptovalute Ethereum, te bi ujedinjenost korisnika mogla da donese veće šanse za iskopavanje block-a. U tom slučaju će učesnici morati da podele zaradu, a Norton bi mogao da uzme mali deo, prenosi Engadget.

 norton antivirus rudarenje kriptovaluta mining ethereum Izvor: SMARTLife / Norton

"Ponosni smo što smo prva kompanija za sajber bezbednost koja nudi mogućnost bezbednog i lakog rudarenja. Sa Norton Crypto programom, korisnici mogu da rudare kriptovalute u nekoliko klikova, a pritom će izbeći mnoge barijere koje se nalaze na samom ulazu sistema kriptovaluta" - stoji u saopštenju.

Na početku će biti moguće samo rudarenje kriptovalute Ethereum, dok je u planu da se implementira i kopanje drugih kriptovaluta preko ovog antivirusa.  

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA