FACEBOOK PODLEGAO PRITISKU: WhatsApp uslovi neće ograničiti osnovne funkcije aplikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FACEBOOK PODLEGAO PRITISKU: WhatsApp uslovi neće ograničiti osnovne funkcije aplikacije

Oko spornih uslova korišćenja WhatsApp aplikacije se diglo mnogo prašine, evo šta kažu iz kompanije Facebook.

  Izvor: SMARTLife/ Pexels/ Anton

Kompanija Facebook je konačno implementirala sporne uslove korišćenje na popularnu aplikaciju za dopisivanje WhatsApp.

Oni su pre istih istakli da će svako ko ne prihvati nove uslove korišćenja vremenom izgubiti funkcionalnost njihove aplikacije, odnosno da neće moći više da šalje poruke i obavlja video pozive.

Možda će vas zanimati:

Sada stiže informacija da je Facebook odlučio da povuče takvu odluku, te da korisnici koji ne prihvate nove ažurirane uslove se neće suočiti sa limitiranom verzijom WhatsApp aplikacije. Sporni uslovi korišćenja su prvobitno bili najavljeni za početak 2021. godine, da bi nakon negativnog efekta kod korisnika isti bili odloženi za 15. maj.

"Sa obzirom na nedavne razgovore sa raznim vlastima i ekspertima za privatnost, želimo da razjasnimo da nećemo ograničavati funkcionalnost WhatsApp aplikacije onim korisnicima koji još uvek nisu prihvatili nove ažurirane uslove" - istakao je portparol te kompanije u saopštenju za The Verge.

Malo je reći da su novi uslovi izazvali pravu konfuziju, negodovanje i zabrinutost kod korisnika WhatsApp aplikacije. Najveća bojaznost je bila oko toga da li će WhatsApp deliti lične podatke korisnika sa kompanijom Facebook. Pojedini WhatsApp korisnički podaci kao što je na primer broj telefona korisnika, su već podeljeni sa tom kompanijom (uslovi korišćenja iz 2016. godine).

WhatsApp je istakao u više navrata da to neće biti slučaj, novi uslovi korišćenja će se ticati poruka koje se šalju preduzećima putem te aplikacije, a oni se mogu čuvati na Facebook serverima. Ta kompanija je istakla da je većina korisnika koja je videla nove uslove iste i prihvatila, ali nisu otkrili koliko je to u brojevima. U navedenom saopštenju stoji da korisnici koji nisu prihvatili nove uslove da će dobijati obaveštenja o istim sve dok ih ne prihvate.

Da li ste vi prihvatili sporne uslove korišćenja WhatsApp aplikacije?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA