FACEBOOK SPAJA SVOJE SERVISE: Prijavljivanje za Instagram će se obavljati i preko WhatsApp aplikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FACEBOOK SPAJA SVOJE SERVISE: Prijavljivanje za Instagram će se obavljati i preko WhatsApp aplikacije

Otkriven novi sloj zaštite korisnika koji nije obavezan!

  Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Solen Feyissa

Društvena mreža Instagram navodno planira da u budućnosti šalje kodove za dvostruku verifikaciju (2FA) na WhatsApp naloge svojih korisnika.

Instagram dozvoljava 2FA putem aplikacije za autentifikaciju, zahteva za prijavu, tekstualnih poruka ili backup kodova.

Možda će vas zanimati:

Nova opcija je još uvek u fazi razvoja, a korisnik će morati istu da osposobi u podešavanjima, odnosno da uključi WhatsApp kao 2FA metod. Kao što je to slučaj sa dvostrukom verifikacijom, i ova opcija će biti opcionalna, korisnici će i dalje moći da koriste i ostale metode. 

Ove opcije je obelodanio Twitter "taster" Alesandro Paluci, koji je i u prošlosti često tačno govorio o novim funkcijama popularnih društvenih mreža. Ukoliko niste upoznati sa 2FA, u pitanju je sigurnosni sistem koji zahteva dve zasebne forme identifikacije kako bi se korisnik prijavio na tu aplikaciju ili društvenu mrežu. Na nju treba da gledate kao dodatni vid zaštite.

Jednom kada korisnik osposobi 2FA, Instagram će od njega tražiti broj telefona. U tom prozoru će se nalaziti i poruka: "Pre nego što potvrdimo vaš WhatsApp nalog, potrebno je da nam date vaš broj telefona. WhatsApp neće prikupljati nikakve vaše informacije".

Za sada nije poznato kako će ova dodatna zaštita raditi na WhatsApp nalozima koji imaju više uređaja, pretpostavljamo da će na svaki uređaj stići potvrda o kodu, što može biti dobra stvar ukoliko želite da se prijavite na vaš Instagram nalog, a na primer nemate bateriju na telefonu.

Pored toga, Instagram uveliko radi i na tome da desktop verzija dobije opciju za objavljivanje fotografija, videa i ostalog sadržaja. Mark Cukerberg je u prošlosti najavljivao da će se svi Facebook servisi spojiti u jednom trenutku, to jest njihove aplikacije za dopisivanje, te da će svi korisnici moći da se međusobno dopisuju nezavisno od toga sa koje su aplikacije došli. Taj proces je uveliko počeo spajanjem Instagram i Messenger razgovora.

Još uvek se ne zna kada će se ova opcija pojaviti, a verujemo da će biti dostupna i za iOS i za Android uređaje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA