KONAČNO DOBRE VESTI: Nvidia spremila još više jeftinijih, ali moćnih grafičkih karti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONAČNO DOBRE VESTI: Nvidia spremila još više jeftinijih, ali moćnih grafičkih karti

Nvidia će već u julu povećati prizvodnju RTX 3060 modela!

  Izvor: SmartLife / NVIDIA

Kompanija nVidia je otkrila da će povećati proizvodnju i ponudu GeForce RTX 3060 grafičkih karti u julu.

Takva odluka te kompanije je stigla nakon što su ranije obavestili javnost da će starija RTX 2000 serija grafičkih karti biti smanjena usled sve veće potražnje novog Ampere hardvera.

Možda će vas zanimati:

Konačno su se smanjile i cene pojedinih grafičkih karti, a najveće zasluge za to ima odluka Kine, o kojoj ste već mogli da čitate. Grafička karta RTX 3060 je bila veoma primamljiva svima onima koji rudare kriptovalute zbog relativno niske cene, zbog čega je nVidia limitirala moć rudarenja (hash rate) iste. Ipak, nije prošlo mnogo vremena i ubrzo je pronađen način kako da se zaobiđe ograničivač brzine heširanja, prenosi TechRadr.

Cena GPU-a u Kini je pala za čak dve trećine, upravo se ASUS RTX 3060 ističe na tom polju. Taj model je koštao oko 2.100 dolara u maju, a trenutno je pala cena na 730 dolara (pad od 65%). Ipak, RTX 3060 još uvek nije na svojoj realnoj ceni, nVidia je na predstavljanju otkrila da će ta grafička karta koštati svega 329 dolara. Nestašica komponenti i čipova je značajno uticala na povećanje grafičkih karti, pored rudarenja kriptovaluta.

Pretprodavci su koristili razne metode kako bi nabavili RTX 3060, pa potom su isti GPU prodavali po znatno većoj ceni. Oni su koristili botove kako bi ih pre svih ugrabili i to malo zaliha što je tada bilo dostupno. Kakva će situacija biti sa ostalim modelima i grafičkim kartama to još uvek nije poznato.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA