Gejmeri, u opasnosti ste, ali, imamo rešenje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gejmeri, u opasnosti ste, ali, imamo rešenje!

Evo kako da igrate igre bezbednije i zaobiđete napade sve upornijih hakera u gejmingu.

  Izvor: Promo.

Kao i bilo ko drugi na mreži, gejmeri mogu da budu žrtve krađe podataka, preuzimanja naloga i raznovrsnih prevara poput “socijalnog inženjeringa“ i “pecanja“, ali oni takođe dodatno brinu o zaštiti likova iz igre i profila koje mogu obrisati bagovi, eksterne aplikacije ili zloćudne aktivnosti.

Taktika koju sajberkriminalci najčešće koriste u svetu igara na Internetu jeste, naravno, socijalni inženjering - posebno “pecanje”. Na primer, sajberkriminalci prizivaju imena iz sveta poznatih igara i očajnički pokušavaju da namame gejmere na svoje lažne veb sajtove kako bi došli do lozinki za registrovane naloge. Nije baš gejmerska prevara, ali kako biste stekli uvid kako sve funkcioniše, pogledajte OVAJ Facebook primer.

Preporuke stručnjaka o zaštiti sebe i svog alter-ega u igri od napada sajberkriminalaca na prvi pogled deluju prozaično, ali u praksi su se više puta pokazale kao efektivne, zato ih opet ponavljamo:

  1. Nemojte da klikćete ili otvarate ponude koje deluju nestvarno dobro, bez obzira na to da li dolaze preko mejla ili na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter. Ako gledate ponudu koja deluje zvanično, proverite da li je pošiljalac siguran pre otvaranja linka ili odavanja podataka. Ako sumnjate, kontaktirajte zvanično registrovanu kompaniju koja je pomenuta u ponudi.

  2. Koristite jake lozinke i smislite različite šifre za svaki pojedinačni nalog. Razmislite o tome da počnete da koristite alat za upravljanje šiframa kako biste uživali u lakoj i pouzdanoj zaštiti.

  3. NEMOJTE koristiti ove lozinke!

  4. Budite oprezni kada se sprijateljujete u sajberspejsu, posebno u četovima.
  5. Preuzimajte igre samo od ovlašćenog preprodavca. Recimo, u toku je Steam rasprodaja preko 6.200 igara. Ako nelegalno preuzimate igru, pored rizika da ćete prekršiti zakon, možete i da preuzmete zloćudni softver zato što napadači često kriju zloćudne fajlove u samoj igrici. Takav je primer GTA V igre, koji je masovno zarazio naivne PC korisnike.

  6. Koristite kvalitetnu zaštitu. Postoji toliko zloćudnih softvera koji napadaju gejmere da vam je potrebna zaštita od svih njih. Na primer, Kaspersky Internet Security - Multi Device 2015 sadrži najnovije tehnologije za otkrivanje i blokiranje zloćudnih programa - posebno protiv “pecanja”, zatim automatsku sigurnost protiv zloupotrebe, virtuelnu tastaturu za unos korisničkog imena i šifre i mnoge druge funkcije. Takođe, uključen je poseban gejmerski mod koji radi uz najmanje smetnji i potrošnje resursa sistema i isključuje notifikacije čim se pokrene igra.

Pred novogodišnje i božićne praznike, antivirus kompanija ima posebnu ponudu za onlajn gejmere. Potrošači koji kupe Kaspersky Internet Security -multi-device 2015 u specijalnoj promotivnoj kutiji u maloprodaji ili onlajn prodavnicama dobiće poklon - špil igračkih karata za igru HearthStone koje proizvodi Blizzard.

Hearthstone je besplatna digitalna strateška igra u kojoj svako može da uživa. Igrači mogu da izaberu jednog od devet epskih junaka iz Warcrafta i onda se smenjuju u igranju karata iz svojih prilagođenih špilova kako bi bacilli moćne čini, koristili impresivna oružja ili moći ili prizvali snažne likove da pobede njihove protivnike. Ponuda važi od decembra do februara.

Kako se vi štitite dok igrate igre i da li to činite recite u komentarma i na Facebooku!

VideoHearthStone igra

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA