PAMETNE IGRAČKE NAJTRAŽENIJI POKLON OVE SEZONE: Kad se lutka poveže na internet | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAMETNE IGRAČKE NAJTRAŽENIJI POKLON OVE SEZONE: Kad se lutka poveže na internet

Globalno tržište pametnih igračaka očekuje dramatičan rast, zahvaljujući sve većoj potražnji za igračkama koje mogu da se povezuju na internet i sve većem broju kupaca koji tu tehnologiju razumeju.

 Kuhinja za decu Izvor: Smart Life/ KidKraft

Sve je više pametnih uređaja koji ulaze u pametne kuće, a u pitanju su sprave koje se s drugima povezuju preko interneta.

Pored pametnih frižidera i veš mašina, tu su i pametne igračke – najtraženiji pokloni ove praznične sezone.

Možda će vas zanimati

Ponuda pametnih igračaka je raznovrsna, od onih mehaničkih s odgovarajućim aplikacijama, preko onih koje prepoznaju glas ili sliku, do zagonetki i nosivih igara za praćenje zdravlja.

Globalno tržište ovakvih igračaka očekuje dramatičan rast, zahvaljujući sve većoj potražnji za igračkama koje mogu da se povezuju na internet i sve većem broju kupaca koji tu tehnologiju razumeju.

Očekuje se da u naredne četiri godine tržište pametnih igračaka dostigne ukupnu vrednost od oko 70 milijardi dolara. Ozbiljna suma podrazumeva i sve veća ulaganja, te gigante koji će želeti svoj deo kolača. Inovacije su ušle u proizvodnju, a u pitanju su lutke i druge stvari koje ne samo da se povezuju na internet, već i jedna s drugom.

Deca se često bolje razumeju u tehnologiju nego odrasli, pa je logično što ova industrija raste. Svoje ponude imaju i Sony, KNex, Konami, Hasbro, Lego i Jakks Pacific, a njihove igračke se povezuju s pametnim telefonima, tabletima, konzolama i aplikacijama, pomoću Wi-Fi ili Bluetooth, te RFID/NFC veza.

Deca uz pomoć njih stiču razne veštine, ali se roditelji brinu za njihovu sigurnost. Nevolja je što pametne igračke uglavnom dolaze s kamerama i mikrofonima, povezuju se na internet i s drugim korisnicima. Zbog toga je neophodan nadzor, jer deca još uvek ne znaju koje informacije nije poželjno deliti s igračkom.

Pametne igračke
Izvor: Smart Life/ @New Tech Gadgets

Mlađi roditelji rado kupuju ovakve proizvode, najpre zbog toga što igračke imaju i edukativnu vrednost. Tako na primer imamo male kuhinje koje se povezuju s asistentom Alexa i decu uče o kulinarskim veštinama (nešto poput domaćinstva), te pametne globuse koji se povezuju s aplikacijom i decu uče o svetu. Tu su i mnoge druge koje pričaju, znaju i umeju – budućnost je u igri.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA