SVET POSLE KORONE: Iznajmljivanje kućnih aparata umesto kupovine i opcija dezinfekcije u svakom uređaju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVET POSLE KORONE: Iznajmljivanje kućnih aparata umesto kupovine i opcija dezinfekcije u svakom uređaju

Umesto kupovine ponuđeni i modeli iznajmljivanja kućnih aparata, a sve veći broj njih dolazi sa opcijom dezinfekcije i ubijanja mikroorganizama.

  Izvor: MONDO / LG

Prošlo je nešto više od godinu dana od kako je svet počeo da se zatvara i privikava na tu nekakvu tvorevinu života nazvanu nova normalnost u socijalnim i ekonomskim interakcijama.

Kao što je bio slučaj sa prethodnim globalnim krizama, privredna aktivnost je smanjena u većini oblasti, od kojih su neke, poput turizma i uslužne industrije, pretrpele ozbiljan udar i veliko je pitanje koliko će preduzeća uspeti da opstane na tržištu u narednom periodu.

Možda će vas zanimati:

Ako izuzmemo farmaceutske kompanije, tech industrija ne samo da nije pretrpela ozbiljnije gubitke, nego postavlja nove rekorde profitabilnosti i ulaganja s druge strane. Prema nekim istraživanjima, samo u Evropi je tokom 2020. uloženo više od 41 milijarde dolara u tech industriju što je skok od neverovatnih 15% u odnosu na 2019. godinu.

Obavezna socijalna distanca u kombinaciji sa ubrzanom digitalizacijom doprineli su da mnogo više vremena provodimo ispred malih i velikih ekrana, što je rezultiralo vrtoglavim skokom potražnje različitih tehnoloških proizvoda i sadržaja.

Primeri uspešnog poslovanja su razni, ali je zanimljivo videti kako se na nove uslove poslovanja i života na tržištu navikla jedna od kompanija, koju neko vreme nismo spominjali - LG. Osim prilagođavanja proizvodnje i ponude tokom krize, kompanija je uspela da nadmaši očekivanja jednostavnom idejom: pored prodaje, kupcima je omogućila i iznajmljivanje kućnih aparata.

Ovaj model je započet veoma uspešno u Južnoj Koreji, ali se očekuje i u drugim zemljama, ali nismo sigurni kako bi to moglo da funkcioniše kod nas.

Ova kompanija je ubrzo nakon početka pandemije predstavila i PuriCare Wearable uređaj, prenosivi prečišćivaš vazduha, koji se nosi na licu. Uređaj koristi dva H13 HEPA filtera, poseduje respiratorne senzore, kao i dvostruke ventilatore za efikasniju protekciju od aerozagađenja, ali i neželjenih mikroorganizama.

Pisali smo već i o interesantnim Tone Free slušalicama, koje se tokom punjenja u kolevci dezinfikuju UV nano zracima. Ista tehnologija je primenjena i u najnovijim modelima InstaView frižidera, tako da UV nano zraci dezinfikuju pumpicu za vodu na svakih sat vremena eliminišući 99,9% mikroorganizama.

Pored toga, ove godine će se na različitim svetskim tržištima pojaviti i Cloi, autonomni robot, koji će koristiti UV zrake za dezinfekciju različitih površina u bolnicama, školama, restoranima i drugim lokacijama gde se okuplja veći broj ljudi. Robot je samostalan, kreće se pomoću točkova, ima senzore za različite stvari i puni se, a sam ume da se zakači na punjač kad za tim oseti potrebu.

Ostaje nam da vidimo na kakav će način reagovati slične kompanije ovoj, ali sigurno je da će svet nakon krize biti daleko tehnološki napredniji sa većim poslovnim potencijalima u tech industriji nego ikad pre.

Kako je za vas korona promenila svet?

LG Tone Free bežične slušalice UV nano antibakterijske video (MobIT)
Izvor: LG Global

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA