NAPUŠTAJU TELEFONE KAKO BI PRAVILI BATERIJE? Proizvodiće ih za nova električna vozila kompanije Tesla Motors | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPUŠTAJU TELEFONE KAKO BI PRAVILI BATERIJE? Proizvodiće ih za nova električna vozila kompanije Tesla Motors

Proizvodnja bi trebala da počne već 2023. godine.

  Izvor: SmartLife / Tesla

Kompanije Tesla Motors i LG Energy Solutions su navodno započele pregovore kako bi proizveli bateriju za električna vozila u potpuno novoj fabrici koja će biti u Evropi ili u Americi.

LG je postao jedan od zvaničnih partnera kompanije Tesla kada su u pitanju baterije, a sve je počelo sa električnim vozilom Model 3 čija se proizvodnja preselila u Kinu.

Možda će vas zanimati:

LG je postao tek drugi proizvođač baterija, posle kompanije Panasonic,koji je dobio odobrenje da se njihovi proizvodi koriste u Tesla vozilima.   

Pošto je Tesla Motors otkrila svoju novu bateriju koja nosi naziv 4680, LG je započeo razgovore kako bi se proširila njihova uloga snabdevača za ovu kompaniju koja proizvodi električne automobile. LG je proširio svoju proizvodnju, te je otvorio novu fabriku u Koreji koja pravi baterije za ta vozila.

Sada Reuters prenosi da će LG izgraditi novu fabriku koja će proizvoditi baterije za Tesla-u, a koja će se nalaziti u Evropi ili u Sjedinjenim Američkim Državama. LG dosad nije napravio tako veliku cilindričnu bateriju, ali Tesla je razvila novi dizajn i tehniku proizvodnje koja omogućava da se tako nešto napravi.

Tesla još uvek nije naručila proizvodnju 4680 baterije: "LG još uvek nije obezbedio narudžbinu. Za sada, Tesla povećava narudžbine za baterije 2170 koje se koriste u vozilima Model 3 i Model Y koji se proizvode u Kini" - istakao je izvor Reuters-a koji ističe da će proizvodnja 4680 baterije početi 2023. godine u novoj fabrici koju će zajedno napraviti LG i Tesla. Kako izgleda proizvodnja baterije za električna vozila pogledajte u našoj galeriji.

Treba dodati da kompanija LG razmatra da se povuče sa tržišta pametnih mobilnih telefona, pošto su u prethodnih pet godina ostvarili gubitak od oko 4,5 milijardi dolara. Možda baš na ovakav način žele da se vrate u igru, pošto će gotovo izvesno električni automobili postati sve popularniji izbor.

Šta vi mislite o ovoj saradnji?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA