PRAVI SE PRVI FILMSKI STUDIO U SVEMIRU: Tom Kruz i snimanje filmova u Zemljinoj orbiti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRAVI SE PRVI FILMSKI STUDIO U SVEMIRU: Tom Kruz i snimanje filmova u Zemljinoj orbiti

Britanska kompanija Space Entertainment Enterprise, ili kraće S.E.E, koja tvrdi da producira Kruzov film u svemiru, najavila je da planira da u kosmos lansira i prvi filmski studio, te da ga pričvrsti za Internacionalnu svemirsku stanicu.

 Filmski studio u svemiru Izvor: Smart Life/ Axiom/ S.E.E.

Od početka 2020. godine se priča o prvom filmu koji bi mogao da se snima u kosmosu, a sada su tu planovi da se u svemir pošalje ceo filmski studio.

Glavni akter u priči o prvom filmu koji će biti snimljen u svemiru na početku je bio Tom Kruz, koji je planirao da se zbog umetnosti zaputi u kosmos, a uz pomoć kompanije Space X.

Možda će vas zanimati

Akcioni film je trebalo da se snima daleko od Zemlje, a iz agencije NASA je moglo da se čuje da će u filmskom projektu učestvovati i Internacionalna svemirska stanica.

Američki glumac je kasnije dobio konkurenciju – ruska filmska ekipa je do stanice ipak stigla prva.

Kada je Tom Kruz u pitanju, upućeni su sredinom 2021. godine tvrdili da nije u pitanju još jedan Mission: Impossible film, te da iza novog plana ne stoji ni jedan filmski studio. Glumac i SpaceX su saradnju počeli u maju 2020, a očekivalo se da rezultat tog spoja bude prvi film snimljen u svemiru.

To nije bio prvi put da se Kruz bavio radnjom koja se dešava u kosmosu, jer je 2003. godine planirao priču u kojoj je trebalo da učestvuje i Džejms Kamerun. Tom prilikom je sklopljen ugovor s ruskom svemirskom agencijom, te je bilo planirano da se umetnici na filmski set zapute raketom Soyuz. Film na kraju nije zaživeo, ali je poslužio kao inspiracija za budućnost.

Svemirska agencija Roscosmos od sredine 2020. tvrdi da Rusija planira da postane prva zemlja koja će snimati u kosmosu, a iza projekta stoji najveći filmski studio u ovoj zemlji – Yellow, Black and White. I ovaj zaplet uključuje Internacionalnu svemirsku stanicu, a o logistici se dugo ništa nije znalo. Agencija je još tada istakla da će film poslužiti popularizovanju ruskih svemirskih aktivnosti.

Ruski film u kosmosu
Izvor: Smart Life/ @Reuters

Glumica Julija Peresild i reditelj Klim Šipenko su 2021. konačno stigli do Internacionalne svemirske stanice, a putovanje Soyuz raketom je potrajalo četiri sata. Na stanici su ostali dvanaest dana, a kako bi snimili scene za prvi film koji se snima u svemiru. Radni naslov je Вызов ili The Challenge, a projekcija se očekuje već 2022. godine.

I tu nije kraj – britanska kompanija Space Entertainment Enterprise, ili kraće S.E.E, koja tvrdi da producira Kruzov film u svemiru, najavila je da planira da u kosmos lansira i prvi filmski studio, te da ga pričvrsti za Internacionalnu svemirsku stanicu.

Tom Kruz i SpaceX
Izvor: Smart Life/ @CNET

Kompanija namerava da svoj filmski studio transportuje do svemirske stanice već u decembru 2024. godine, a u pitanju je modul po imenu SEE-1. Biće dostupan pojedincima koji žele da snimaju, ili da emituju sadržaje iz svemira.

Spoljašnjost svemirskog filmskog studija podseća na belu loptu koja u prečniku meri oko šest metara, a za konstrukciju je zadužena kompanija Axiom Space, koja planira i izgradnju sledeće Internacionalne svemirske stanice.

Budući da su letovi u svemir još uvek rezervisani samo za milijardere (jedno sedište u kapsuli Crew Dragon kompanije SpaceX na primer košta 55 miliona dolara), pretpostavlja se da ni snimanje filmova neće biti jeftinije. Možda su dobrotvorni prilozi rešenje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA