NOVI ZAKON ZAUSTAVLJA RUDARENJE: Bitcoin će biti stavljen na pauzu naredne 3 godine?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI ZAKON ZAUSTAVLJA RUDARENJE: Bitcoin će biti stavljen na pauzu naredne 3 godine?!

Primarni zadatak da se proceni uticaj Bitcoin novčića na životnu sredinu.

Novi zakon predstavljen senatorima države Njujork ima za cilj da zaustavi rudarenje Bitcoin kriptovalute na tri godine, sve dok se ne proceni uticaj najpopularnije kriptovalute na životnu sredinu.

Taj zakon će dodatno obratiti pažnju na efekat staklene bašte prilikom majnovanja valuta, kao i kakav uticaj ima na vodu, vazduh i životinje.

Možda će vas zanimati:

Procena će proizvesti izveštaj, koji će potom postati javan i tema 120. dnevnog perioda javnog komentarisanja. "Centri za majnovanje kriptovaluta se šire širom države Njujork i to je industrija u razvoju koja se često, ali ne i isključivo nalazi u preuređenim elektranama koje rade na fosilna goriva, uključujući i elektrane" - stoji u ovom predlogu.

Ukoliko se ovaj zakon odobri, on će značajno uticati na ovu industriju, pogotovo u Njujorku gde je rudarenje priuštivije i gde su uslovi bolji jer hladnije vreme znači da se oprema ne pregreva toliko. Među aktivnim centrima za rudarenje se nalazi Greenidge Generation Holdings, elektrana na prirodni gas u regiji Finger Lakes, a koja u proseku može da izrudari 5,5 Bitcoin-a svakog dana, prenosi BusinessInsider.

Ta ustanova je prethodno bila termoelektrana na uglju, da bi se prebacila na prirodne gasove 2017. godine, a od januara 2020. godine je pretvorena u majning centar, stoji na njihovoj zvaničnoj stranici.

Kada se priča o rudarenju Bitcoin valute, često se poteže i tema kakav uticaj ima njegova potrošnja visoke energije na životnu sredinu. Veliki broj podataka ističe da Bitcoin rudarenje širom sveta koristi znatno veću energiju nego na primer pojedine cele države, među takvim podacima se nalaze i oni sa Univerziteta Kembridž.

Postoje i ljudi koji pružaju podršku Bitcoin-u i koji ističu da majnovanje koristi i obnovljivu energiju. Vrednost Bitcoin novčića je značajno porasla početkom ove godine, te je dostigao svoj rekord od 64.000 dolara, ali u poslednjih deset dana cena istog je značajno opala, u jednom trenutku je jedan Bitcoin vredeo 47.000 dolara, što je pad od 36%. U trenutku pisanja ovog teksta, cena Bitcoin-a je 54.926 dolara.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA