Carpe diem!

GASI SE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH KRIPTOVALUTA: Mark Cukerberg još uvek ćuti, ali Libra je sve manje izvesna

Carpe Diem, objavio je bivši direktor Twitter mreže Džek Dorsi.

Cukerberg
Izvor: SmartLife / YouTube / Chill Pill / Screenshot

Libra, kriptovaluta Facebook mreže tj. Meta kompanije, došla je do svog kraja dve godine nakon najave, a da nije nikad ni zaživela.

Facebook Libra naišla je od početka na snažan otpor regulatora širom sveta zbog toga što niko nije verovao u priču Marka Cukerberga o mogućnostima kriptovalute vezane za Facebook ekosistem – stručnjaci su se plašili daljih malverzacija i prevara zbog brojnih Facebook skandala koji ni danas nisu rešeni do kraja.

Diem Association koju je uspostavila tadašnja Facebook kompanija kako bi vodila digitalne tokene istražuje mogućnosti prodaje zbog i dalje velikog otpora gotovo svih svetskih institucija za regulaciju novca i digitalnog poslovanja, objavio je Bloomberg.

Federalne institucije SAD zapretile su opsežnim proverama i kontrolama svih koji podrže Facebook Libra kriptovalutu, nakon čega su Facebook kompaniju napustili i poslednji veliki podržavaoci, a pre toga su je napustila gotovo sva velika imena iz sveta finansija, među kojima su VISA, MasterCard, PayPal, eBay i mnogi drugi.

Prvobitna priča o kriptovaluti koju podržavaju najveće finansijske i trgovinske institucije i kompanije raspala se nakon oformljenja asocijacije i regulatora širom sveta koji jednostavno nisu želeli da daju zeleno svetlo nečemu tako velikom što gura kompanija koja ima bezbroj ozbiljnih skandala pod svojom mrežom. Nemačka i Francuska, kasnije i Velika Britanija posebno su bile glasne protiv Libra kriptovalute, a kasnije su se javljale i druge velike zemlje redom. Zbog svega originalno planirana kriptovaluta za početak 2021. godine nikad nije doživela svoj početak.

Diem ogranak kompanije napustili su ključni ljudi tokom prošle godine, a nedavno je kompanija lansirala i digitalni novčanik koji ne podržava Diem Coin i Libra-u.

Nekadašnji direktor Twitter mreže i njen suosnivač, poznat po tome što jasno govori protiv Marka Cukerberga i Facebook društvene mreže nije propustio priliku da svom rivalu pošalje poruku - Carpe Diem napisao je on kratko na svom ličnom profilu i citirao članak Bloomberg-a.

Ne možemo reći da smo iznenađeni ovakvim razvojem situacije ni što se Libra-e tiče, ali ni Dorsijevim tvitom, ali verujemo da će Facebook, ako zaista odustaje od svoje kriptovalute u ovom trenutku, sigurno smisliti nešto novo, jer - METAVERZUMU treba sredstvo plaćanja i Cukerberg će učiniti sve da masno zaradi i tim putem, iako će nama prodati priču da je to za naše dobro, kao i uvek do sada…

Šta vi kažete na sve ovo?