PRVA INVESTICIONA KONFERENCIJA NA EXPO DUBAI 2020: Prilika da Srbija privuče najveće investicije iz celog sveta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVA INVESTICIONA KONFERENCIJA NA EXPO DUBAI 2020: Prilika da Srbija privuče najveće investicije iz celog sveta

Na događaju se očekuje prisustvo investitora i kompanija iz celog sveta.

 Srpski paviljon na EXPO 2020 2 Izvor: SmartLife / Dubai EXPO 2020

Srbija će predstaviti svoje investicione potencijale na prvoj investicionoj konferenciji posvećenoj temi Real Estate, koja se održava 1. novembra 2021. godine u okviru 4. tematske nedelje Urbani i ruralni razvoj na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Konferenciju Invest in Serbia: Real Estate organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Operativni tim za realizaciju nastupa Srbije na EXPO Dubai 2020.

Možda će vas zanimati

Govornici na investicionoj konferenciji biće Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tomislav Momirović ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predstavnik Razvojne agencije Srbije (RAS), kao i renomirane real-estate kompanije.

Na događaju se očekuje prisustvo investitora i kompanija iz celog sveta.

Prva od pet planiranih investicionih konferencija u toku trajanja najvećeg svetskog izložbenog događaja EXPO 2020 Dubai, biće u skladu sa tematskom nedeljom Urbanog i ruralnog razvoja mesto na kome će se potencijalnim investitorima prezentovati prilike za ulaganje u sektor nekretnina Srbije, posebno trendovi i prilike za projekte u gradovima Srbije u kojima se poslednjih godina beleži ekspanzija gradnje i tržišta nekretnina.

Kao jedna od industrija koje imaju veliki udeo u BDP-u naše zemlje i čija ulaganja u 2020. godini iznose oko 400 miliona evra, građevinarstvo i oblast nekretnina u Srbiji imaju značajan potencijal za rast i razvoj. Uz to, ovaj segment privrede usko je povezan sa razvojem turizma i privlačenjem i promocijom Srbije kao turistički atraktivne destinacije, stoga će investiciona konferencija posvećena baš ovoj temi predstaviti šta to sve Srbiju čini privlačnom za ulaganja i težiti da već dobre diplomatsko-ekonomske odnose sa UAE, ali i drugim zemljama, unapredi kreiranjem novih investicionih prilika i partnerstava.

Mimo investicionih potencijala gradova, i prezentovanja nekih od dokazanih uspeha međunarodnih investitora u oblasti nekretnina, poput projekta Beograda na vodi, koji sa 100 hektara predstavlja najveći takav projekat u Jugoistočnoj Evropi, Srbija će na konferenciji fokus staviti i na izgradnju i adaptaciju banjskih i turističkih kapaciteta koje su na raspolaganju investitorima. Sa više od 50 banjskih i klimatskih mesta i više od hiljadu izvora vode širom zemlje, Srbija obiluje prilikama za realizaciju projekata spa-turizma.

Republika Srbija je već nekoliko godina, prema ocenama renomiranih stranih organizacija, kao što su Financial Times i IBM, globalni i evropski broj jedan kada je reč o privlačenju investicija. Strani investitori prepoznaju Srbiju kao jednu od najboljih lokacija u svetu za investiranje. Sa jedinstvenom geo-strateškom pozicijom, Srbija je fokalna tačka između Istoka i Zapada, i pruža bescarinski pristup tržištu od čak 1,3 milijarde potrošača, a uz to ima dobru poslovnu klimu i visokokvalifikovanu radnu snagu čije kvalitete prepoznaju i neke od najvećih svetskih multinacionalnih korporacija koje su investirale u Srbiji.

Kao deo sveobuhvatnog predstavljanja Srbije na najprestižnijoj svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai tokom šest meseci, Razvojna agencija Srbije, uz podršku Operativnog tima za realizaciju nastupa Srbije na EXPO Dubai 2020, organizuje ukupno pet investicionih konferencija. U planu su, pored ove, konferencije na kojima će se prezentovati automobilska i hemijska industrija, ICT sektor, wellness i spa potencijali, prehrambena i poljoprivredna industrija, kao i investicioni potencijali u oblasti voda i obnovljivih izvora energije.

Nastup Srbije na EXPO 2020 Dubai realizovan je u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade Republike Srbije – Nacionalna platforma Srbija stvara, Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije.

Tema nastupa Republike Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju je Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost.

SERBIA PAVILION EXPO 2020 DUBAI VIDEO
Izvor: Expo 2020 Serbia

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA